Świetnie wyszły. Wyglada na duuuże powiększenie:)
I też nieźle pokazuje lepkość wody :x
Bajkowa fotka :)
Wersja do druku
Świetnie wyszły. Wyglada na duuuże powiększenie:)
I też nieźle pokazuje lepkość wody :x
Bajkowa fotka :)
A teraz cos z innej beki, wczorajsze zabawy z Rynox'em DCR-250 (niestety krotkie z racji pracy....)
I takie cosik
I na zakonczenie Was rozpale :x
No i to na tile :)
POZDRAWIAM
Nie wiem co jest na pierwszych dwoch fotkach ale trzecia robi wrazenie :)
Ciekawie uchwycone ...no i pomysl :D
racja racja, pomysłz zapałką znakomity!!
Ostatnio chodził mi po głowie pomysł z zapałką, ale z braku czasu - brak foto. Swietne.
Ciekawi mnie jak odpaliłeś zapałkę? Stawiam na drugą zapałkę, albo za pomocą ciepła, bo tarka chyba odpada, rewelka.
luc4s - zapalke odpalilem zapalniczka. podgrzalem siarke dosc mocnym plomieniem ze zwyklej zapalniczki... a zapalki faktycznie do zdjecia zuzylem dwie.... ta z fotki jest druga... przy pierwszej udalo mi sie zapalniczka podpalic lamke biurkowa, krora oswietlalem teren wiec jak to mowia :idea: robcie tego typu zdjec patrzac w wizjerek, bo sie okazuje, ze mozna przesunac ogien nie tam gdzie trzeba i bedzie :arrow:
POZDRAWIAM
I znowu sie pojawiam niespodziewanie, tym razem z jedna fotka, zrobiona bardziej z ciekawosci i braku jakiegos pomyslunku co do zdjec (na razie praca, praca, praca tak ze juz mi sie tak robi :roll: )
Wiatr Słoneczny
I co Wy na to?
POZDRAWIAM
Pięknie. Bardzo ładne zbliżenie.
Smugi plazmy fajnie się rozchodzą...
Może napisz coś o technice? Jaki czas? Czy to wycinek z dużej całości? Czy jakieś dopalacze stosowałes?
Rick van Dyke - troszke skadrowane aby nie byloo widac tego ustrojstwa na ktorej zamocowany jest wytwornik plazmy (eee, chyba tak sie to zowie:) ), zdjecie zrobione z pomoca Raynox DCR-250, czas naswietlania jak pamietam okolo 1,6s f8.0, zdjecie ze statywu. POZDRAWIAM
Zaraz zaraz... Jakiej plazmy? O czym wy mówicie? Fotka fajna ale nie wiem co to jest :D
Kula plazmowa, zob. na allegro, tam tego pełno.
@marekfe
Te smugi to chmura elektronów powstała pod wpływem wyładowania :x
Super :!: Podoba mi się ta fotka jak cholera, hehe :x
A jak wyobraźnia działa to i fajne rzeczy z tego kształu mogą wyjść :D
Pozdrawiam
I znow mnie nie bylo jakis czas :cry: , ale coz jak to mowia rosyjscy indianie "wot żyzni" :) .
Tym razem jedna fotka z chyba rodzacego sie cyklu rzeczy dnia codziennego - pokazane beda takie jakimi sa bez kombinacji i upiekszania
I co o tym sadzicie??
POZDRAWIAM
bardzo mi sie podoba . swietnie dobrane tlo kolorystyka calego zdjecia kadr itd, itd:))
No BOMBA, jak mowia rosyjscy saperzy Bomba :). Jeszcze dodac tylko kaluze atramentu...
No właśnie atramentu brak :(
A co do zdjęcia to wszystko ok, kadr itp., tylko moze odszumić by się go troszke zdało?
:!: :!: :!: Bardzo fajna fotka :!: :!: :!:
O tak! Cudne!
Pewnie ja ucialbym troche z lewej bardziej... Ale to ja... :P
Trochę widać szumy albo to efekt kompresji na przejściu kolorów..
Ale mimo wszystko nie odejmuje to uroku - piękne zdjęcie!!!
Robi wrażenie :)
I z focenia weekendowego prawie nic nie wyszlo, znow okazalo sie ze doba za krotka i czlek zabiegany, jednak male co nie co sie udalo, wiec pozwole sobie wrzucic kolejna z rzeczy dnia codziennego jakie spotykamy
Nieskromnie powiem, ze niecierpliwie oczekuje na komentarze, :lol:
POZDRAWIAM
nie chciałbym rozczarowac ale mam mieszane uczucia... troszkę za ciemne w narozniku i zbyt mała GO jak dla mnie... ale pomysł mi sie podoba :)
qwerty - nie rozczarowujesz :) kazda opinia jest cenna i cieszy mnie iz wytyka mi sie rowniez niedociagniecia, bledy i mowi co warto by zmienic czy poprawic,
POZDRAWIAM
Też wydaje mi się, że prawa strona troszkę za ciemna wyszła. Za to głębia ostrości dla mnie jest tutaj dobrze dobrana.
Ogólnie bardzo ciekawy pomysł, choć wykonanie mogłoby być nieco lepsze, moim zdaniem powinieneś spróbować z nieco innym oświetleniem :D
Pozdrawiam
Fajne ale jak dla mnie troche za ciemne.
POZDRAWIAM
ja bym widzial wiecej swiatla ale chyba punktowego na sol (bo to chyba jakis rodzaj soli gruboziarnistej albo do kapieli)
Vodnik'u - teges, ssss :x to cukier gruboziarnisty. :oops:
Choc powiem, ze jak by mi ktos tylko fotke podsunal to bym postawil na sol albo krysztaly kwarcu a w zyciu na cukier :)
Dzieki za opinie i rady,
POZDRAWIAM
Moje wrażenia -podobne do przedmówców - zdjęcie troszkę za ciemne i trszke za mała głębi ostrości :)
Poza tym OK :)
No i znow sie na chwil pare pojawiam i odstawiam rzeczy dnia codziennego na boczek a pokaze jedna fotke z wielu ktora przypadla mi do gustu (znow wracam do wody)
i co WY na to?
POZDRAWIAM
Bardzo intrygujaca lewitacja :) Ale to chyba nie krople tylko moze lod albo jakies "blue pill" :)
vodnik - to krople :) o dziwo dosc latwo je sie robi, potrzeba 1 naczynko (w tym przypadku szklana podstawka pod szklanke) wody prawie do pelna i jedna gabka do zmywania naczyn plus halogenik made in Ikea...
POZDRAWIAM
powiem krótko- WOW :roll: :!:
Prześliczne kropelki, prawie jak łabędzie na jeziorze, tak mi się jakoś skojarzyło :lol:
Pozdrawiam
Niesamowicie Ci to wyszlo, bardzo mi sie podoba.
Również jestem pod wrażeniem :)
Ekstra :!: Blizniaczy surfing :)
Dla mnie git :!:
Gratulacje :) swietne...
No i znow sie pojawiam niespodziewanie, jeno godzina jakas :roll: ale mam cos i chcialbym poznac Wasza opinie.
Fotce dodano ramke (dzieki Blazejowi), zostala zmniejszona i wyostrzona i to tyle, cala reszta obrazu to zasluga WB aparatu i wody...
http://www.plfoto.com/zdjecia/589514.jpg
Jestem ciekaw Waszych opinii
POZDRAWIAM do nastepnego niespodziewanego widzenia
Za duze