owszem,
a gdzie właściciel - poszedł do baru ? ;)
Wersja do druku
Pies trochę smutny . Babcia super, kiedyś był taki utwór ;"szoruj babciu do kolejki " / Z.Laskowik o ile się nie mylę /
Proszę poradźcie w kwestii tego zdjęcia
Jak oceniacie jego ogół pod względem obróbki?
To moje początki z PS ;)
Bardzo pozytywne foto:) tylko rzuca mi sie w oczy jedno ciemniejsze oko:>
DOBRA RADA: Przed publikacją foty obejrzyj ją na jakimś słabym laptoku (ja mam np. do tych celów służbowy Amilo Pro). Widać wtedy wszelkie niedoróbki (np. w przejściach tonalnych), które umykają na monitorach o dobrych parametrach. Pamiętaj, że każdy ogląda fotę na swoim a nie twoim monitorze.
(Na moim lapku modelka ma sine czoło z fioletową pręgą a policzki pomarańczowe...)
PS. Dobry kadr
a moze to taki make-up;)?
Dopiero się uczę PS więc dziękuję za rady ;)
Na moim ez T710BH nic nie widać - zobaczę jeszcze w domu. A kadr mi się podoba, ładna dziewczyna.
monitorek mam tegoroczny:) a wyraznie widac pomaranczowe poliki:)
Portret ma pozytywne przesłanie i przyjemnie się ogląda. Faktem jest też, że różnice w kolorze twarzy widoczne.
No, w domu mój Asus pokazuje inny odcień na policzkach, na czole nic nie widać - żadnej pręgi. Jednak kobitki mają lepsze oczy od nas :-P
Taki moje tłumaczenie policzków....
Otóż na jej lewym policzku była zajefajna plama wypalona przez
słońce i policzek został zrekonstruowany. Dlatego możne nie bardzo
to mi wyszło. Muszę popracować nad umiejętnością pracy nad
balansem bieli w tymże programiku ;P
Nauka w toku.
Jeszcze raz dziękuję za opinie.
Pozdrawiam. Kris.
Proszę o podpowiedzi co do tego dzieła ...
moim zdaniem ciekawa kolorystyka, ale sama postac jest jakas wyblakła:>?
Zdjęcie może się podobać. W tym przypadku zastosowałbym winiete mniej zaokrągloną u góry i taką samą w dolnym prawym rogu. Uporządkowałaby ona bieg oświetlenia z prawej góry w dolny lewy dodatkowo podkreślając postać. Dodatkowo trochę mniejsze krycie winiety na jej brzegach.
Na winiecie sie nie znam ...
Zdjęcie dobre ale moim zdaniem za dużo nasycenia ... ;)
Co powiecie o tym karze?
nie lepiej byłoby gdyby postać była lekko pod kątem?
Bardzo sympatyczne.
Tu mam w trochę innych tonacjach i proszę powiedzcie czy popełniłem jakieś błędy przy tej zmianie?
ok wykasowane.
krzychu- za potretach sie nie znam ale jak tak patrze amatorskim okiem to fajnie ;)
emm nie zbyt rozumiem o co chodzi z dodaniem ostatnich zdjęć przez bigpapa666 :roll: jeśli chcesz wrzucić fotki do oceny załóż swój wątek :roll:
:?::!::?:
sorry jeszcze trochę się nie połapałem co i jak... dzięki za radę, myślałem że to ogólny :oops: Na drugi raz będę wiedział:roll:
krzychru, bardzo sympatyczne, trochę za dużo dołu - ale nie wiem jak to ciąć ;)
bigpapa666 - po prostu usuń fotki z tego wątku - chyba, że nie przeszkadzają autorowi - i załóż nowy temat.
pozdrawiam
Dzięki, pozdrawiam.:wink:
Poproszę porad odnośnie tego zdjęcia.
PS: Nieostrość zamierzona!!! proszę opienie odnośnie kadru itd ;)
jak dla mnie kadr sam w sobie ciekawy, przeszkadzają mi jedynie te jakieś ramy? bo bokach zdjęcia.
No i co sie stało pod oczami:>? chyba chciałeś je wyostrzyć w Ps?
zdjęcie jest odbiciem w lustrze i to rama lustra po prawej a z drugiej plama światła padającego z okna :)
Tak to moje wypociny w PS-ie dlatego jeszcze sie kaleczę i bez wyostrzania oczu też wygląda przyzwoicie.
Wygląda jak stere zdjęcie sprzed 30 lat. Podoba się
Dorotka1 bardzo sympatyczne i może się podobać z uwagi na dużą dozę naturalności. Ostatni portret w którym pasuje mi wszystko od pomysłu do wykonania ale zastosowana nieostrość, pozbawiła go wyrazu. Moim zdaniem szkoda.
i kolejne zmagania z PS em.
proszę o uwagi ...
Tutaj w wersji B&W i lekkim rozjaśnieniu ...
Sądzę, że chyba lepiej??
jak dla mnie za malo kontrastowy ten bw:> troche mdly.
A ujecie samo w sobie pozytywne:)
To kolejna fotka z zabawy z PS
Poradźcie proszę jakie błędy popełniam?
Ostrości brak - zdjęcie jest mdłe i wyprane ze szczegółów.
Ono sie dobre nie urodziło, fatalne cienie i kolorystyka ..
Tutaj w całkiem innej tonacji ... Może tak będzie lepiej??
Malo prezycyjnie okresliłem, o które zdjecie mi chodziło - o 9.jpg, tam przebarwienia pomarańczy i zółci są za mocne, niszczą całe foto, te nastepne zdjecie juz duzo lepsze ..
Witam
Jeśli mówimy o zabawie PS a nie o tym jakie jest zdjęcie, to może (jeśli nikt nie widzi przeciwwskazań) napisz JAK to zdjęcie "poprawiałeś" w PS.
Dla mnie też portret na zdjęciu 9 w BW jest jakiś taki "wyprany". Zakładam że zrobiłeś to po prostu zmieniając obrazek na tryb szarości a nie np stosując warstwę korekcyjną -> mieszanie kanałów w trybie monochromatycznym.
Zrobiło się nieco OT - może by na zabawy z PS'em założyć nowy wątek ?
Pozdrawiam
Ogólnie te zdjęcia wyglądają jak jakieś sztuczne, pierwsze jakieś mocno przebarwione. Co do tych ostatnich są lepsze mówię o tych w B&W, jednak i tak w miniaturkach z daleka wyglądają jak rysowane.