Naprawdę woioenny kadr :)
Miła oku kolorystyka a ptaszek uchwycony w ciekawej pozycji.
Wersja do druku
Naprawdę woioenny kadr :)
Miła oku kolorystyka a ptaszek uchwycony w ciekawej pozycji.
Znowu kilka wionennych kadrów !!!! ;) Nadaje się które do galerii ??????
Pająków nie lubię ale wrzucam i poddaję ocenie !!
Trzecie zdjęcie wg mnie najfajniejsze, choć wszystkie są niezłe.
Świetne, bardzo ładne, wszystkie do galerii oprócz 2-giego
pzdr
Kwiatek a szczególnie przedstawienie jego włosków które są ozdobą wpada w oko. Drugi ptak i pajęczynka z mieszkańcem tez zwracają szczególną uwagę. Są sympatyczne w odbiorze.
Ptaszek znalazł miejsce w galerii troszkę ociepliłem tą fotkę i moim zdaniem lepiej wyszła :) Zresztą sami oceńcie !!
Pozdrawiam !!
Peter
z dzisiejszej wyprawy, odkryłem dość ciekawe miejsce, jutro tam wrócę. Może bedą jakieś ciekawsze wyniki :)
Trochę odświeżę, rano przed pracą wyszedłem na trawnik złapać trochę słońca :)
P.S. Znalazłem świetne miejsce występowania wielu pięknych gatunków ptaków,niebawem tam się wybieram z siatką maskującą, jak tylko coś popełnię godnego pokazania to pokażę :)
Pozdrawiam !!!
Peter
Bardzo fajnie wypatrzone i pokazane choć może gdyby była większa GO to obydwa kwiaty były by ostre względem tła. Ten drugi wydaje się rozmywać miejscami.
Pozdrawiam
świetnie robisz te foty - szczególnie ptactwo mi się podoba. Napisz jakim obiektywem je fociłeś bo się tego doczytać nie mogę. Zapraszam również do mnie na krytykę.
Ten jeszcze nie jest z mojej miejsówy, dopiero jutro tam się wybieram :)
Ładnie, troszkę to na czym siedzi go przytłacza, ale jest ok.
Znowu widzę świergotka :) chyba drzewny - niech mnie fachowcy poprawią
pzdr
Dzięki nie znałem tego gatunku !! Świergotek zapamiętam !! :)
Miałem dziś zamiar fotografować ptaki na wspomnianym już wcześniej miejscu. Niestety pogoda nie dopisała :/ i musiałem zadowolić sie krótkim spacerem po parku botanicznym :)
Następny termin wyprawy na ptaki to niedziela :)
Żabka dobra tylko ta trawka.
Lilia wodna ładna i fajny klimat
Jak ci się udaje na długich ogniskowych takie ostre zdjęcia zrobić? Za kazdym razem używasz statywu?
Prawdę mówiąc nigdy nie używam statywu, tylko przy zdjęciach w nocy :) Ostrość to zasługa jasnych obiektywów i wydajnego IS w E-3. Przy 280mm jestem w stanie zrobić nieporuszoną fotkę z czasem 1/80 a nawet 1/60 :)
Potem wystarczy dodać ciut ostrości w programie do obróbki i można się już chwalić na forum ;)
Pozdrawiam !!
Peter
Żabka ładnie ujeta a zdjęcie z lilią łagodne i klimatyczne.
Byłem dziś na czatowaniu na ptaki !! Tu szerszy opis tej wyprawy ;)
https://forum.olympusclub.pl/showthr...703#post325703
Niestety żadnego ptaka nie złapałem w obiektyw :/ Musiałem się zadowolić mniejszymi zdobyczami ;)
Odświeżam:grin: Dziś na spacerku udało mi się zrobić parę ujęć makro:grin:
Niestety okupione były walką z bąkami i komarami:evil:
Ostatnie z przedostatniej serii i przedostatnie z ostatniej - MSZ najlepsze.
Troszeczkę brakuje mi ostrości na ostatnich fotkach.
A tak na marginesie - ciekawy "stwór" na ostatniej fotce.
Pozdrawiam
Trochę poprawione jedno z ostatniej serii, lepiej ??
Z namiotu!! Wróble-Czekam na inne gatunki:cry:
Ładne efekty, czekam na następne
pzdr
Byłem dziś fotografować Żołny ale tradycyjnie wróciłem z motylkiem :oops::cry:
Odświeżam, żeby pokazać "boćka"
Fotografowany z samochodu zaparkowanego na poboczu drogi :grin:
Ładny - szczególnie ostatni.
Ja się wkurzam w tym roku. Poluję na bociany. Zabieram aparat - nie ma. Jeżdżę na rowerze bez sprzętu - są i to w jakich pozach, sytuacjach.. Kiedyś się wkurzyłem na maxa - pojechałem popływać a więc bez aparatu, spotkałem czarnego bociana - rzadki nawet w moich stronach. Jakbym miał przy sobie 70-300 miałbym bardzo ładne kadry. Przynajmniej sobie pooglądałem... :evil:
Mnie też to prześladuje :twisted: Jak tylko idę gdzieś bez Olka to ptaki siadają na gałęziach obok człowieka dosłownie :roll:
A jak idę coś ustrzelić, wieją gdzie pieprz rośnie:-P
Dziś w samochodzie jechał Olek i szczęśliwie bocian był blisko drogi robiłem fotki z zaparkowanego samochodu :)
Bocian nie zwracał uwagi na samochód i wystający obiektyw, długo go obserwowałem ale światło było już słabe w dodatku prosto w obiektyw :roll:
Dzięki za odwiedziny !!
Pozdrawiam !!
ładny bociek, ostatni naj.
Pół godziny temu miałem ładnego przy drodze, ale aparat parę minut wcześniej spakowałem ;) jak już wracam z łąk, pakuję sprzęt, tak leży na przednim siedzeniu w czasie gwałtownego hamowania mógłby źle skończyć - a miałem już taką sytuację. Skończyło się odszkodowaniem 2000zł za auto - za aparat pewnie bym nic nie dostał.
pzdr
Jak tylko zatrzymałem auto i puściłem kierownicę to zacząłem gorączkowo otwierać plecak:twisted: Akurat miałem zapięte najdłuższe szkło:grin:
Okazało się, że mój pośpiech wcale nie był potrzebny :roll:
Bociek leniwie sobie kroczył po przydrożnej łące i wcale nie przeją się moja obecnością :lol:
ostatni bociek najlepszy
czym robione 50-200?
3 jeszcze troszkę dopracowałem :roll:
:evil: Coś widzę, że wątek podupada:???: Chyba z powodu nieciekawych gatunków albo kiepskich fotek:roll: :wink:
Dziś koło namiotu kręciło się sporo sikor,dzwoniec i pani zięba ale na patyku zdecydował się usiąść tylko wszędobylski wróbel:wink:
No cóż cierpliwości !!
Pozdrawiam !!
Mój bliski sąsiad-Dzwoniec:grin:
Jak dotąd nie udało mi się go zwabić słonecznikiem w pobliże namiotu, żeby zrobić lepsze zdjęcia:evil:
ładnie, ale namiot przebuduj jeszcze bliżej ;)
pzdr