41,42 43
Trzy Anie :) Moja najwdzięczniejsza modelka.
Wersja do druku
41,42 43
Trzy Anie :) Moja najwdzięczniejsza modelka.
Tym razem wakacyjny wyjazd nie przyniósł zbyt wielu ciekawych kadrów do pokazania.
44 Anioł stróż
Ciekawe!
Długo się wpatrywałem i nic mi nie pasowało :grin:
Tapeta z widokiem morza? To czemu stopy rozchlapują wodę?
Cień od lampy na powierzchni morza? To czemu taki krótki?
W końcu dostrzegłem, że to nie jest cień.
Jak to zrobiłeś? :)
Najpierw poszedł krótki flesz a później sekudna (pół) naświetlania? ;) Jestem ciekaw czasu. Chociaż wtedy anioł byłby bardziej rozmazany? Dwa błyski? Też jestem ciekaw, bo wygląda nieźle.
Lampa błyskowa i długi czas naświetlania?
W pierwszej chwili pomyślałam, że to fototapeta z cieniem dziewczynki :)
Ciekawie wyszło, prawda?
Jedyne co zrobiłem w PSE to resize z wyostrzeniem i "autokolor", zresztą w batchu z pól tysiącem inych zdjęć.
Mówię że Anioł Stróż :)
EXIF z RAWa mówi, że lampa na pierwszą kurtynę. To nie jest cień tylko zarejestrowany ruch.
czas 1s.
Żałuje,z e nie miałem mydelniczki na lampe, światło byłoby bardziej miękkie.
Mam kilka takich zdjęć- pierwsze przypadkiem później zacząłem "szukać", ale to wydaje mi się najlepsze.
Polecam wtyczkę do Firefoxa np FxIF- wystarczy na zdjeciu nacisnąć prawy i juz jest EXIF (jesli zdjęcie je posiada)
Intrygujące w tym zdjęciu jest to że to właśnie nie jest ruch, a jakby dwie postacie. Że ten anioł się nie rozmazał sunąc dalej wzdłuż plaży.
Fota z Aniołem naprawdę zacna. :)
Tak z ciekawości spytam, Autorze wątku jak długo robisz zdjęcia lustrzanką?
Jak pisałem- żałowałem że nie zabrałem mydelniczki. Kadr kiepski bo centralny- ale asekurowałem się nie wiedząc, czy młoda nie wyjdzie mi z kadru
Horyzont jest krzywy - nie skupiłem się na poziomicy :))
Postaram się poprawić wieczorem
Helmuth - Tak, chodziło mi o sam efekt, nie fote jako calosci. Zgadzam sie w 100% z Toba. :)
Stawiałem nowy komputer i nie przymierzyłem sie jeszcze do walki z poprzednim kadrem.
Moze tym razem cos innego
45 W Side
Kolory ładne ale kadr kompletnie przypadkowy, tytuł (MZ) nie pasuje do obrazka.
Dobiłeś mnie- dreptałem w tym miejscu kilka minut kombinując, jak ten widoczek pokazac.. gdy chłopiec w pomarańczowej koszulce wszedł mi w kadr , ujęcie mi się spodobało.
helmuth zgadzam się, chłopiec rzeczywiście wygląda jakby nagle, niespodziewanie wszedł w kadr :)
moze tak?
Ja bym raczej widział to tak
Załącznik 23107
Dzięki!
Dla mnie ten krajobraz był nieco zbyt "pusty"
ale faktycznie bez chłopca w kadrze wygląda lepiej.
Na dole sam nieciekawy piach- można obciąć. Coś w kierunku Mirka ale może jednak ciąć niżej- ok. 1-2cm poniżej prawej palmy?
Piach może tylko troszkę wykadrować na wysokości tej plamy(nie więcej), chociaż ja bym wystemplował i zostawił jak jest. Może dlatego, że lubię przestrzeń na zdjęciach.
W końcu to Twoje zdjęcie :grin: ale wyprostuj koniecznie horyzont :wink:
Z całego wątku najbardziej podoba mi się zdjęcie na sciance, do poprawki wg wskazówek Mysikrólika :grin:
Ośmielony fotką Von Gregoriusa z galerii wrzucę coś takiego.
46 Trzy syreny
SW 790 z wody :)
Jak to z dzieciakami sympatyczne i zabawne. Od strony technicznej szersze ujęcie objęło by trzy głowy w całości a ta z lewej jest niepotrzebnie przycięta.
szkoda że poucinane trochę
i tak sympatycznie wyszło :)
pzdr
świetny moment, szkoda że ucięte.. mam wrażenie że dwie z lewej dziewczynki poruszone albo nieostre, ale ciutke
Trzy syrenki szalenie sympatyczne. O cięciu glowy jw.
Dziękuję odwiedzającym. Niestety SW790 zanim zrobił zdjęcie to ten nadmuchiwany krokodyl na którym siedziały dzieciaki był już na Cyprze :))
Lubie takie "mocne" ujęcia. Moc jest ukryta w rozbrajających uśmiechach. Przy takich fotach nieważna jest technika, sprzęt itd. tylko chwila sama w sobie.
to jeszcze trochę emocji.
47. pierwszy lot
48. Wieża kościoła w Kościelcu
Po kilku tygodniach kompletnej posuchy fotograficznej, dzis była okazja przestrzelać nieco sprzęt :)
Wybraliśmy sie na Hel - szczerze polecam poza sezonem.
Wraz z obowiązkowym fokarium.
49 Foka szara
50. Plaza na Helu .. po sezonie
Widzę, że foczka pozowała na życzenie. Sympatycznie.:grin:
Pozował(a) tutaj.. niestety wyszło poruszone..
I migawka z jesiennego portu.
51 Foka
52 W helskim porcie.
Czym ją tak rozbawiłeś:) ??
Te statki ustawione tak gęsiego całkiem fajnie. Ciachnąć by lewym dolnym rogu ten kawałek i będzie lepiej (MSZ).
Dzieki :)
to jeszcze dwa focze portrety.. chyab już wystarczy
Chyba starczy. Choć foka III jest OK.
Ps. Co tak pusto u Waści w galerii?