Bardzo fajne. Tylko proszę o mniejsze, całe forum mi się rozjeżdża. :wink:
Wersja do druku
Bardzo fajne. Tylko proszę o mniejsze, całe forum mi się rozjeżdża. :wink:
Mi się nic nie rozjeżdża :d Świetne te lotnicze, zwłaszcza te z czerwonym.
mnie się twój arsenał lotniczy podoba
Dwupłaty wyborne, świetnie się prezentują i ładnie załapane. Choć byłbym spokojniejszy, gdyby ci ludzie siedzieli w kabinach, a nie dyndali na tych zaczepach :)
Ewolucje na dwupłatach, one same, pokazy z dymem w szykach, airbus, śmigłowce poogladałem z wielką ciekawością. Zdjęcia świetne.
Dzisiaj wrzucam taki pseudo HDR:
Na zdjęciu uwieczniony Zamek w Malahide (Malahide Castle) wraz z otaczającym parkiem, jeden z głównych punktów programu zwiedzania Dublina przez wycieczki zorganizowane.
Być może pocztówkowe ujęcie ale ładne wraz z zamkiem i jego otoczeniem.
Sympatyczna pocztówka ale pobawiłbym się kolorami. Dla mnie jest za dużo niebieskiego.
Cytat: "Na zdjęciu uwieczniony Zamek w Malahide (Malahide Castle) wraz z otaczającym parkiem, jeden z głównych punktów programu zwiedzania Dublina przez wycieczki zorganizowane"
Ciekawe ujęcie, jak dla mnie trochę za mało kontrastowe i może coś warto zrobić z tym niebem? .....
Dzisiaj takie dwa z cylkistami:
59
60
Pozdrawiam
Jak dla mnie to 59.
Dzięki za wszystkie odwiedziny.
Dzisiaj zamieszczam kilka zdjęć z pokazów lotniczych w Bray.
Zespól nazywa sie Red Bull Matadors i naprawdę robi na żywo świetne wrażenie.
Latają na Su 26. Jeżeli macie okazję ich zobaczyć na żywo nie zastanawiać się tylko w drogę i podziwiać.
61.
62.
63.
Pozdrawiam
Lotnicze bardzo dobre - fajne kolory i kadrowanie .
Dzięki za odwiedziny
@robert1088
Kolory wyszły bo na występ Matadors wyszło Słońce i można było lepiej naświetlić klatkę.
Poza akrobatami byli też artyści na linie:
64.
Pozdrawiam
59 i 63 jak dla mnie.
Od patrzenia na 60 bok mnie boli. ;)
64. Ekstra, dynamiczne ujecie : ) Bardzo fajne! : )
Pozdrawiam : )
Dziś wrzucam widoczek.
65.
Byle do wiosny, znowu będzie zielono.
Widoczek ladny...rzeczka wplywajaca do jeziorka.
Piękne miejsce, fotka może ciut przeostrzona ?
pozdrawiam
Dziś dla odmiany wrzucam samoloty do swojego wątku:
66.
67.
Pozdrawiam
RWD 5 - śliczny.
Fotki lotnicze fajne, papuga ekstra.
Witaj
Długo Cię nie było widać - fajne "latawce" trochę duże fotki wstawiłeś ;)
pzdr
Przyjemnie rzucić okiem na Twoje samolociki.
Pozdrawiam AP.
"Syfki na matrycy"
Muszę przyznać, że SSWF "rzondzi" w kwestii pyłków na matrycy, a na poważnie to naprawdę ci w powietrzu musieli mieć frajdę.
68.
Pozdrawiam
fota z poczuciem ....:mrgreen:
[QUOTE=alastor;740524]"Syfki na matrycy"
Muszę przyznać, że SSWF "rzondzi" w kwestii pyłków na matrycy, a na poważnie to naprawdę ci w powietrzu musieli mieć frajdę.
W pierwszym momencie wydało mi się ,że ob....y ją muchy, po bliższej analizie wyszło, że są jak Y w jądrze, po przeczytaniu komentarza pojąłem - gratuluję poczucia humoru.
AP.
Witam
Zamieszczę poniżej kilka zdjęć z Radomia (tym razem z niedzieli 28.08.2011 czyli Święta Lotnictwa Polskiego). Na zdjęciach tym razem maszyny z chorwackimi znakami rozpoznawczymi.
Samoloty na poniższych fotografiach to szwajcarskie Pilatusy PC-9M w służbie Chorwacji. Zespół akrobacyjny latający na nich nazywa się Krila oluje i wg. wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Wings_of_Storm to oznacza skrzydła burzy. Nie jestem biegły z chorwckiego więc zgadzam się z Wikipedią. Osobiście dla mnie Chorwaci byli największą niespodzianką pokazów i wycisnęli ze swoich maszyn maksimum oraz wywarli wrażenie na całej publiczności (pomimo braku smugaczy).
Zdjęć będzie pięć.
69.
Jest ich sześciu, więc startują w szóstkę.
70.
Czwórką "na pleckach" latają.
71.
A to ich popisowy numer "lustrzanka" na sześć maszyn.
72.
Tak kołują po pokazie.
73.
A piloci Krila oluje noszą pomarańczowe kombinezony.
PS. Zdjęcia robione pod Słońce ( za chmurami ale jednak). Brudy na matrycy ujawniły się najbardziej po rozjaśnieniu, postaram się podmienić zdjęcia na bardziej "odkurzone". Niestety ale mój nowy sprzęt kiepsko ogarnia zgarnianie kurzu.
Proszę o konstruktywne uwagi.
Nie wiem, czy tylko fotki tak "oszukują" czy oni faktycznie tak blisko siebie :roll: dreszczowiec normalnie
kasprzyk-fotki nie oszukują, panowie naprawdę dobrze dawali sobie radę. Ostrzę teraz zęby na Ostravę, mają wystąpić Turkish Stars a oni latają na F-5 podobnie blisko.
Bardzo fajna seria. Dużo ruchu i akcji.
Smigla i odrzuty ekstra :-)
Alastor brawo za fotki lotnicze, może "zasilisz" swoimi zdjęciami wątek lotniczy na tutejszym forum? Pozdrawiam
dosyć ciasno, ale dynamika fajna na fotach i cała reszta na tak
pzdr
Fotki mi się podobają - niepokoi mnie natomiast co innego - na każdym inny kolor nieba , jakby każde było zrobione gdzie indziej w innym świetle o innej temperaturze.
Pozdrawiam AP.
74 po prostu wymiata ;)