To się nazywa fetyszyzm.
Wiem bo sam lubię takie fotki :cool:
Wersja do druku
52 niezle, ale.. jak szalec, to szalec-odwrocilbym o 90 stopni w prawo ... :)
No, fajne to odbicie w wodzie, podoba mi się ciasnota kadru. Z obrotem - niegłupi pomysł :)
Kwiatki też przyjemne.
Zwięźle:
51 - ok
52 - super
53 - fajnie ale bez rewelacji
54 - tak sobie.
No to wrzuce coś z dzisiejszego "szalonego" dnia ...
Ciekawe kto zgadnie gdzie te fotki robiłem ;)
Pewnie wszyscy :-P
Pierwsze jakby studnia, drugie jakby komin :roll: Nie wiem co to :p
ostatnie daw azdjęcia idealnie wpasowują się w tytuł wątku.
Ostro po mnie pojechaliście ...
Może i słusznie ;)
To była wieża zamku w Czersku od środka :)
Może te wyszły lepiej ;)
58 - ciekawy pomysł ale wolałbym chyba odwrotnie GO, tzn. człowiek nieostry i ostre to co w oddali.
59 - ładne
57 :roll:
58 nie bardzo wiem na co patrzy ten człowiek ani co autor miał na myśli ;)
59 ładne, ale chyba jeszcze za dużo czarnego dołu
Ostatnie fajne, przyciąlbym tylko jeszcze dwie trzecie czarnego dołu.
Pierwszego z trójki nie rozumiem a drugie, pokazanie plecow faceta nie wydaje mi sie najszczęśliwszym pomyslem.
Dziekuje za komentarze ...
Wróce na troszke do natury ;)
Ten szum na 60 to celowy zabieg? Zdjęcie jest w ogóle nieczytelne.
61 nietrafiona ostrość, dziwne przejścia kolorów i jakaś plama w PG. Czym to robiłeś?
Oj,spsules za mocno.
Pierwsze ładnie skomponowane ale kolorowy szum tylko przeszkadza.
Much nie lubię, brr...
Cholercia temat mi wywiało na 10 strone :P
W sumie sie nie dziwie bo dawno nic nie dawałem ...
Ale postaram sie nadrobić ;)
Na pierwszy rzut próby okiełzania przerobionego Metz'a z C na O :)
Zdradziłbyś jak go przerobiłeś??:P Co to za Metz??
To jest Metz 36 AF-4 C dedykowany do Canona ...
Został zakupiony za całe 20 PLN na Warszawskim Wolumenie ;) (taka giełda elektroniczna) ... koleś miał ich cały karton ...
Dzięki zachęcie Fotomica znowu zacząłem kombinować ...
Skończyło sie na tym że przelutowałem kabelki ze stopki (które prowadziły do elektroniki lampy) do wyzwalania ręcznego ...
Czyli każde wcisnięcie migawki prowadzi do takiego samego błysku jaki towarzyszy w każdej lampie przy wcisnięciu przycisku TEST ...
Oczywiście nie odłączyłem kabelków od w/w przycisku także wyzwalanie ręczne także działa ;)
Lampa zawsze błyska pełną "parą" ale można obracać palnik o 90 stopni w pionie i stosować różne dyfuzory ...
Ogólnie jak na lampe za 20 złociszy jestem zadowolony :P
Przynajmniej jest czas na obycie sie z dodatkowym źródłem światła do czasu aż zakupie jakąś FL-ke :D
Spoko patent. Johny jak byś coś takiego spotkał za marne pieniążki to wziąłbyś dla mnie? Bywasz często na tej giełdzie?
No mój ojciec jeździ na ta giełde co tydzień w niedziele ...
Moge wziaść, przerobić i Ci wręczyc osobiście :P
O ile zaproszenie aktualne :D
Bo cos wspominałeś żebym Cie odwiedził :]
Bo ja po nowym roku mam zamiar wybrać sie w dłuższą podróz :D
Stary wpadaj!!!:)
Czym chata bogata tym rada!!!:) Się jakąś naleweczkę przygotuje na długi zimowy dzień:) Coś się pofoci i przepłuka co nie co:)
Stabilizacja w korpusach jest to można sobie pozwolić hehe.
No ja pewnie też z pustymi rekami nie wpadne :D
Może jeszcze kogoś sie zgarnie z OC ;)
No pewnie mini zlocik się zrobi. Trzeba się zgadać, a na akcję charytatywną w domu dziecka się nie piszesz? Widziałeś temat? https://forum.olympusclub.pl/showthr...hlight=dziecka
Mariusz ma wpaść z oświetleniem. Temat jest drążony. Po weekendzie będzie wiadomo coś więcej.
Gołego tyłka już sobie nie fotografuje ;)
Ale zacząłem kombinować dalej ...
Ta lampa z którą zaczynałem (jest na 2 stronie moje wątku) sie spaliła :(
Ale że posiadam już błyskadełko więc trzeba było to wykorzystać ...
Do pokrowca na garnitur (białego) wsadziłem kawałek sklejki i to powiesiłem na niedziałającej lampie ... aparat ustawiony na wprost modela (mnie :roll:) w trybie portretowym a lampa (ustawiona na maxymalna ogniskowa) skierowana wprost na mój parasol ala softbox ;)
taki oto efekt udało mi sie uzyskać przy pomocy lampy za 20 zł dedykowanej do Canona ;)
P.S. kurde szkoda że nie mam nikogo na kim mógłbym kombinować ... autoportrety są trudne ze względu na ustawienie w kadrze i AF (nie wiadomo na co trafi a w Olkach jest bardzo dokładny)
Witam.
Miło zaskoczyły mnie oceny pod moimi ostatnimi zdjęciami w galerii za co jeszcze raz bardzo dziękuje :)
Chciałbym pokazać więcej z moich zabaw ale stwierdziłem że nie będe robił monotonii w galerii więc wrzuce do swojego wątku :)
Pozdrawiam serdecznie.
No i jeszcze kilka :)
Podobały mi się te w galerii. Bardzo ciekawe te dymne. Dzięki, że pokazałeś więcej.
Widze,ze lubisz sie bawic.
Zobacz jakie efekty osiagniesz wg tego pomyslu.Malarz ze mnie zaden,ale napewno zasada jest jasna i prosta:grin:Wode mozna oczywiscie zabarwic sobie
Fajnie dymki wyglądają w serii (czyli że obok siebie). Dobra decyzja z umieszczeniem więcej w wątku, faktycznie w Galerii po kilku dniach wrzucania zaczęłyby nużyć ;)
W pierwszych 2 fajny pomysł na kolorystykę:) Podoba mi się :) Ostatni też fajne lecz przeszkadza góra zdjęcia (czarny pas ):) Nie znam się na "wodzie" ale nie wiem czy cienie nie są zbyt ciemne:???::lol:
No cóż tu można powiedzieć innego niż pochwały :)
Dymki bardzo ładne, podoba ją mi się każdy z osobna jak i wszystkie razem. Poszukiwania z kropelkami też bardzo dobre.
Dołączę się do pochwał. Ciekawe efekty i bardzo interesująca kolorystyka.:)
Ta kolorystyka w kropelkach wynika z ciekawie dobranych we wzory i barwy pojemnikow ??:wink:
za dymki i kolorki jestem wdzieczny. wiem, ze nie nowy to pomysl, ale podoba mi sie wykonanie. wyobraznia ma co cwiczyc :)
No i właśnie nie wiem czy zdradzać jak to było wykonane ;)
Raczej tła :) a w tle moje koszulki ;)
Teraz kombinuje podłączenie zasilacza do flesza ;) jak skończe to "MOŻE" pokaże jak uczyniłem te fotki ... a może nie ;)
Pozdrawiam i dziękuje za dobre słowo :*
Wciagały mnie Twoje zabawy z dymkiem i kropelkami. Fajne i pobudzajace wyobraźnię zdjęcia,
Ostatnie kropelki bardzo fajny klimat, napatrzeć się na nie nie moge :)