Dziękuję bardzo. Cieszę się, że się podoba. Robione E 510 + 70-300.
Wersja do druku
Dziękuję bardzo. Cieszę się, że się podoba. Robione E 510 + 70-300.
Śliczny wróbelek, w pięknym świetle :)
Śliczny ten wróbelek - może do galerii?
Pozdrawiam
Zdjęcie wróbelka bardzo ładne naprawdę warto do galerii.
nie będę oryginalny - gratuluje wróbelka ;)
Dziękuję wszystkim za pochwały.
Pogoda byle jaka. Cały czas chlapa, więc poszperałam trochę w komputerze i znalazłam różę.
a kropelki fajnie wygladają...:)
sama różyczka trochę ucięta i przeszkadzają mi te cienie na kwiatku;)
I taka próba z kroplami ( wzięło mnie na szperanie :roll: ).
Róże fajna, szkoda że troszkę ucięta. Kropelka aż się prosi o inny kadr, mniej róży, kropla w mocnym punkcie.
Co do ostatniego zdjęcia brakuje mi tu światła, ładnego światła. Uważam, że każdy zaczynający swoją przygodę z fotografią musi przejść przez etap robienia kwiatuszków w domu. Mam nadzieję, że na tym etapie się nie zatrzymasz, bo choć można się czepiać szczegółów zdjęć, jesteś b. staranna, a to dobrze rokuje.
Dziękuję za opinię, wujku. Nie zamierzam się zatrzymać i mam nadzieję, że będę robić coraz lepsze zdjęcia.
Taka próba portretu. Co prawda modelem był mój psiak ( znów :) ), ale co począć, skoro ludzi nie mogę namówić.
Troszkę zdjęć mojego świątecznie oświetlonego Legionowa.
Fajne fotki.
Kiedyś w Legionowie mieszkała moja rodzina i pamiętam tę miejscowość sprzed ponad trzydziestu lat.
Dziura to była wtedy okrutna a tu popatrz, jak ładnie, czysto i kolorowo :)
O tak, zmiana jest ogromna. Za poprzedniej epoki traktowano tą miejscowość jako sypialnię Warszawy, a nawet i kilka lat później po 1989 r. Przy poprzednich wyborach, już nie pamiętam, który to był rok, wybrano chyba rzeczywiście właściwego prezydenta. Facet zaczął dbać o miasto, ściąga fundusze unijne itd. Dużo by pisać. I ostatnie 6 - 7 lat pokazało, że można wiele zrobić. I miasto nabiera uroku.
Wczoraj w nocy było przepięknie. Mróz, podnosiła się mgła. A tak wygląda moja ulica w taką noc.
Ładnie naświetlone, choć kadrowałbym nieco inaczej. Aparat w lewo i do góry (lub na dół), żeby światła nadjeżdżającego samochodu znalazły się w LD (lub LG) mocnym punkcie. Obiekt może nienajładniejszy, ale na czymś trzeba ćwiczyć :)
O, Da Grasso, niezła pizza :)
Faktycznie kadrowanie z horyzontem w połowie nie najlepiej wygląda.
No fakt, ciemność mi zasnuła również mózg i o horyzoncie zapomniałam. Z tymi nocnymi zdjęciami to nie jest tak prosto. Ciężko się skupić na aparacie i różnych parametrach i jednocześnie czuwać. :roll: Trochę stracha mam łażąc po nocy z aparatem po mieście. A niestety nie zawsze jest chęć drugiej połówki, żeby mi towarzyszyć. Mało tego, jeszcze nakrzyczy, że mam siedzieć w domu, a nie łazikować o północy i szukać guza.
Zdjęcia fajne, na takich galeriach forowych najlepiej widać postępy fotografującego. A co do Da Grasoo fakt sos dobry ale:P u mnie na Bemowie pizza czasem sucha jak nie wiem co ;)
Fantastyczna architektura legionowska czyli wielka płyta. Z racji, że w Legionowie również ją produkowano, nie zabrakło tegoż budownictwa...niestety.
Wieczorne miały chyba większy urok. :)
Tak jest.
Fotografowanie "wielkiej płyty" to chyba tylko do dokumentacji ;)
możnabyło to jakoś inaczej ująć;) bo ta wielka płyta wydaje się być malutka...
Zimowy spacer. Niestety śnieg topnieje, wyłazi błoto. Ale za to kaczki świetnie pozują.
Ostatnie bardzo dobre, podoba mi się to co się dzieje w tle...
Ostatnie też mi się podoba :grin: fajowy kadr
Strzelam że to Park Saski :P i zimujące kaczki, spore stadko, sam się wczoraj zastanawiałem czy nie wziąć aparatu i im fotek nie porobić :)
Bokeh pięknie zagrał w tym kadrze to na plus, kompozycja fotki na minus, nie pasuje mi umieszczenie głowy i sposób obcięcia kaczki na pierwszym planie.
Na szczęście kaczek mam pod dostatkiem kilka kroków od bloku. Przepływa tam jakiś kanałek retencyjny i kaczki ciągle tam są. Ale w takiej ilości jeszcze nigdy ich nie widziałam. Tak więc dla mnie fotografia ma jedną ogromną zaletę - widzę rzeczy, na które kiedyś nie zwracałam uwagi.
A skoro kaczki ciągle tam są, to pewnie do nich pójdę i poszukam innych kadrów dla rocco :). Ale to dopiero w weekend.:cry: Teraz niestety muszę się oddać zarabianiu pieniędzy:evil:
Zdjęcia nocne Legionowa przyjemnie stonowane bez jaskrawych fajerwerków miło się ogląda. Wielka płyta takie sobie. Kaczka natomiast świetna, bardzo wpada w oko.
Ostatnia kaczucha bardzo fajnie wyszła, tło też dodaje charakteru tej fotce - pozdrawiam
kaczka świetna, podoba mi się bez zastrzeżeń
kaczka - może bym inaczej kadrował,
za to kolory, tonacja bardzo mi się podoba
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i opinie. Cieszą mnie Wasze opinie, a szczególnie, że zdarzają się również pozytywne.
Dziś znów odwiedziłam kaczki, które trochę podkarmiłam. Miałam również spotkanie z pewnymi ptakami, które również pokażę. I tu poproszę o pomoc w ustaleniu - czy to są Kawki?
Bardzo fajna kaczucha na 54. Do tego stopnia fajna, że aż pozwoliłem sobie pousuwać łebki obecne w prawym dolnym rogu zdjęcia (przyćmiewają kaczkę ze skrzydłami) - msz to nie przestępstwo (taki retusz), bo i tak tłem jest śnieg.
A te kawki to chyba faktycznie kawki :)
Dziękuję bardzo za poprawkę. Rzeczywiście tak wygląda znacznie lepiej.