no rzeczywiście fajne by było zdjecie tego kotka z 20 miedzy pojemnikami:wink: ten kotek jest taki sliczny,strasznie ladne ma oczka:)
Wersja do druku
no rzeczywiście fajne by było zdjecie tego kotka z 20 miedzy pojemnikami:wink: ten kotek jest taki sliczny,strasznie ladne ma oczka:)
No tylko strasnzie strachliwy :D mam kota w domu więc może się pokusze o podobną sesje :D
no to zrób koniecznie:grin::-P
pzdr:wink:
No to pare fotek z dzisiejsze wyprawy na Trzy Korony. Pogoda troche zamglona ale i tak było bardzo pięknie. Polecam się tam wybrać ;)
dawno tam nie byłem a na pewno nigdy z aparatem. zastanawia mnie teraz sens użycia UV. sam jestem ciekaw efektu z cyfrą, np. a w Sromowcach zawsze fajnie było )))
Raz w życiu tam byłem - wtedy jeszcze nie wiedziałem co to aparat fotograficzny ;)
Miłe zdjęcia - ale gdzie Trzy Korony ?
pzdr
Może z powodu tej pogody wyszły Ci calkiem niebanalne kadry.
Podobają mi się, lubię taką pogodę i takie klimaty :)
Wyróżniłbym fotkę nr 23, urokliwe to drzewko a zamglenie tła podkreśla jego kształty.
Owieczki tez bardzo fajne, trochę szkoda, że przy płocie.
23, to standard, często powtarzany na fotach. nie piszę tutaj o jakimś powielaniu, tylko o wizytówce Pienin
Hm, moim zdaniem nie jest dobrze. Kadry dość przypadkowe, choć można powiedzieć, że na 21 coś tam próbowałaś wyłapać. 19 jest nieostre i w tym zdjęciu to tylko przeszkadza, ponadto kot ma przepaloną sierść. 20 okropnie dopalone lampą (OIDP to dla zwierząt dobre nie jest...). 21 jeszcze jakoś się broni, ale głównie to chaos. Ćwicz i oglądaj dobre zdjęcia, to najważniejsze. I uważaj na samozachwyt.
Kasprzyk- trzy korony są w pieninach ;) widoki są naprawde piękne można iśc na spływ Dunajca co planuję na jesień :grin:
jerryg3- masz racje, drzewko to wizytówka trzech koron :grin:
rocco- ciesze się ze Ci się podoba ;)
suchar dzieki za opinie, ale kadry zapewniam nie są przypadkowe ;)
No to jeszcze ostatnie foty z tej wyprawy ;) i jeszcze raz zachęcam na wycieczke jest ślicznie, dużo zwierząt, ktorych moim aparatem niestety nieudało się sfotografować ;)
Bardzo fajne zdjęcia :)
Igora bardzo ładnie skrojone kadry... naprawdę miło patrzy się na te krajobrazy...:)
Każdy szanujący się fotograf ma zdjęcia z 3 koron. Mam i ja. Wiem, że to wina aparatu że przepały więc się tego aspektu nie czepiam. Sosna jest dobra(!), widoczek też niczego sobie a zdjęcie półki skalnej takie "nijakie" ani o niczym nie mówi, ani niczego nie pokazuje. Ale widzę że się szybko uczysz. Jeszcze niedawno sami Cię pouczaliśmy - dziś sama pouczasz. Tak trzymać:)
Ciesze się, że sie wam podoba i wielkie dzieki za opinie ;)
wujek.samo.h- pamiętam jak wstawiłam tu pierwsze zdjecia. Teraz sie z nich śmieje :cool:
sosenka mi pasuje :) pozdrawiam!
Dziękuje wszytskim za wszystko ;)
helmuth ta skała nie stała tak przede mnę tylko tak jak ja to pokazałam :/ bo to była góra która odrastałą od innej a nie taka że stała przede mną ;)
a tak wogóle dlaczego mnie tu przeniosło? że mam aparat głupi czy zdjęcia brzydkie?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
he ??????????
Zgadzam się w 100%. Prosiłabym, aby osoby, które piszą w stylu "podoba mi się" pod zdjęciem zawierającym ewidentne błędy, które pokazał Suchar, dopisały również uzasadnienie swojej opinii. Wiem, że limit jest tylko na 10 znaków, ale klawiatura nie gryzie. ;)
Ponieważ wątek został dzisiaj tutaj przeniesiony, proszę, aby dalsze posty były zgodne z regulaminem działu.
Autorce życzę udanych kadrów. :)
Aha, czyli dlatego że suchar wychwycił błedy a inni nie mówili dlaczego im sie podoba :cool: Teraz nagle wszystkich oświeci i amiast "podobna sie: bedą pisali błędy. Wszędzie tak piszą "podoba mi się" ale ok. Możecie usunąć ten wątek bo u nie ma sensu nic dawać bo i tak nikt nie wchodzi :roll:
Dziękuje wszystkim za opinie i wejścia na moje zdjęcia. Pozdrawiam a na pozegnanie wrzucam moje ukochane tatry ;)
P.S kadry sie są wcale przypadkowe
Wiem ze lepiej bez tych paproci po prawej ale nie chce mi sie usuwać :-P papa ;)
Spokojnie igorra. Nie ma się co obrażać i złościć. Ktoś tu jednak wchodzi i ocenia... Po co te nerwy? Pamiętaj jedną ważną zasadę człowiek uczy się całe życie - NA SWOICH BŁĘDACH!!! Nie ma innej opcji. Dla mnie na przykład, bardzo ważne są słowa krytyki - odnoszę się do nich z pokorą, bo wiem, że prze nią mogę się czegoś nauczyć. Bardzo fajną cechą jest nauczyć się podchodzić do tego z dystansem i pewną dozą uśmiechu na ustach.
NIE MA SIĘ CO ŁAMAĆ.
Co do ostatniej fotki:
Bardzo ładny kadr - chmury tworzą klimat - z tego względu podoba mi się. Te gałązki po prawej wystarczy usunąć poprzez inne kadrowanie - kawałek uciąć z prawej i będzie lepiej.
Głowa do góry.
Pozdrawiam,
słowa krytki ok ;) tylko że dobrze wszyscy wiedża że tu nikt nie wchodzi :roll: a na tej zasadzie "podoba mi się" można przenieść tu wszystkie fora :grin:
A to :
Dzisiaj 08:36
igorra https://forum.olympusclub.pl/images/...s/lastpost.gif
nie wiem o co Ci chodzi ? ;) link to Twojego profilu ?:roll: a te posty wysłane były na tamtym forum a nie na tym ;) nie jestem zdenerwowana tylko uwazam nie że ma sensu tu dawac zjdęć bo ani nikt nie powie więcej niż "podoba mi sie" bo tam też mógł to powiedzieć :/
Igorra, nie wiem kto Ci powiedział, że w to forum nikt nie wchodzi. Wręcz przeciwnie - powiedz co jest wartościowsze: 1 krytyczna opinia czy 10x podoba mi się?
a co nagle tu sie im nie bedzie podobać? :/ czy jak, nikt mi nie mówił to widać, na wejściach :grin:
Igorra nie złość się! Ja też będę zaglądać.:)
hehe dzięki ;) ale myślę że jakbym chciała dać tu zdjecia to bym dała a moderatorzy mogli mnie choć uprzedzić :(
Nie odrazu Kraków zbudowali. Jesteś pojętna Niunia, w ciągu kilku tygodni udało Ci się przyswoić całkiem spory zasób wiedzy z zakresu "rzemiosła". Zdjęcia cierpią głównie ze względu na braki sprzętowe. W twórczości pojawiają się coraz lepsze kadry (choć niektórym jak podkreślałem jeszcze trochę brakuje). Niestety by dojść do pewnego poziomu trzeba ćwiczyć przez lata. A Ty się nie zrażaj, uszy do góru i w plener !! Nerwy w konserwy i do sejmu!!
NO dobra wszytsko ok tylko czemu nie wiem po co robili to forum dla opczątkującego jak prawie nikt tu nie wchodzi :/ a przeniesli tylko mnie.. aaa kolejne foty tu zamieszcze jak zmienie aparat ;)
Mysikrólik- dobry pomysł z tymi punktami.....ale sie okaże jak w praktyce :mrgreen:
mnie po pierwszych dwóch zdjęciach przenieśli :-P
Tu byłem.
R.Cz. :wink:
Na sporej części fotek niestety trochę brakuje ostrości, natomiast kadrowanie na fotkach 26, 27, 28 wg mnie - przemyślane.
Pewnie się mądrzę jako świeżak na forum :wink:.
Według mnie najciekawsze (najlepsze - dla mnie) fotki to 10, 20, 27.
dzieki ;) no brakuje ostrości bo na olympus master kiedys wcześniej dodawałam ostrośc a potem zmieniejszałam zdjęcie :D haha ale już tak nie roie :P a odwrót ;)
hmmm aparat kupię dopiero za rok :( ale chyba lustrzanke nie kompakt z zoomem :mrgreen: więc jeszcze troche pomęcze was tymi fotkami ;)