Pewnie dlatego, że Mikro43 to nie FF... ma za to super ostrość, mniejszą winietę i pewnie bardzo szybki S-AF.
Wersja do druku
Dlaczego nie jest to szkło portretowe?
Testowałem sporo szkieł pod m43 i zdziwiłbym się, gdyby akurat to odstawalo na minus od średniej wielokrotnie wyższej od jej odpowiedników w FF.
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Iwo
popatrz chociażby na sample na optycznych. Z bliska nie wygląda to dobrze, jednak ogniskowa za krótka.
Hej. To podaj proszę podobnej wielkości i masie (410g) szkło dedykowane dla FF
1) f1.2,
2) z ekw. Ogniskowej dla FF 50mm,
3) uszczelniane,
4) z cichym silnikiem hsm/usm itp
5) z wewnętrznym ogniskowaniem
6) a najlepiej jeszcze mające OIS lub możliwość podpiecia do body z IS. ;)
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Czyżby Olympus zszedł na ziemię z ceną ? : http://www.43rumors.com/new-olympus-...ock-in-europe/
844 E x 4.5 (pesymistyczny kurs Olympus Polska ;-) = 3800 zł a nie ponad 5000 zł - Stawiam na zestaw E-M1 II + 25/1.2 w cenie 9999zł w promocji ;-)
Przeciez ci co wystawiają na Amazonie za €844 to sa naciągacze. Cena jest około €1200
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pachnie lipą, niestety...
No niestety, jak to sie mówi too good to be true
Na jakiej podstawie takie stwierdzenie ? Sprzedawca ma same pozytywy a kupując w Amazon ma się chyba gwarancję Amazonu na bezpieczeństwo transakcji?. Poza tym są oferty innych firm na Amazon.fr Amazon.it z cenami od 860 -1000 E (. Nie znalazłem informacji o braku możliwości wysyłki do Polski -jest koszt wysyłki do pozostałych krajów w europie 13 E? Ale ja się nie znam i nie mam w planach kupić, jedynie mam nadzieje na trend do urealnienia ceny ;-)
To sa tylko wędki żebyś wysłał zapytanie do sprzedawcy.
No i ciekawe co wtedy, jak już wyślesz zapytanie.
Otrzymasz fake e-mail niby z Amazona z podanym numerem konta. To tylko jedna z możliwości, oszuści wymyślają ciagle nowe.
Przecież w Amazonie płaci się przez PayPal.
ja tam u siebie nie widzę żadnych ofert 25/1.2 na Amejzonie ani de ani uk
Może, ja zawsze płacę kartą. PayPal to raczej z ebay mi się kojarzy.
Tu możesz poczytać więcej na ten temat w dyskusji, ktoś twierdzi, że sprzedawca juz został usunięty:
http://www.43rumors.com/new-olympus-...#disqus_thread
Zbierają dane klientów chętnych na towar z wyższej półki. W najmniej szkodliwym przypadku wiedzą komu reklamy wysyłać ;)
dość ciekawa recenzja obiektywu:
http://www.stevehuffphoto.com/2016/1...st-fast-prime/
To mnie rozwaliło:
Porównanie OKD.
To już nawet śmieszne nie jest...
Obiektyw obrazuje wspaniale ale cena dla większości polskich użytkowników systemu zabójcza. Ogniskowa nie jest aż tak uniwersalna żeby tyle kasy wydawać. Chyba już bym wolał 12-100 F4.
Na majla dostałem z njusletera Olympusa:
Cytat:
uzupełnij swój fotograficzny zestaw o nowy, rewelacyjny obiektyw klasy premium: M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.2 PRO. Ten obiektyw typu Micro Four Thirds jest nie tylko superszybki, jego specjalna konstrukcja zapewnia zapierającą dech w piersiach rozdzielczość nawet przy maksymalnych czasach naświetlania. Ponieważ jest to obiektyw klasy premium, możesz korzystać z wszelkich zaawansowanych i kreatywnych funkcji. Dowiedz się więcej i bądź gotowy na nowy wymiar fotografii.
i jeszcze pan Brendan de Clercq mówi do mnie z wlepionej do maila grafiki
potem jest już tylko lepiejCytat:
Obiektyw 25 mm pozwala mi fotografować we wnętrzach ze słabym oświetleniem, dając imponujący efekt rozmycia dzięki swojej jasnej przysłonie...
Cytat:
Przygotuj się na niespotykaną dotąd rozdzielczość i szybkość. Ten stałoogniskowy obiektyw oferuje zapierającą dech w piersiach jakość obrazu â eliminuje wszystkie typy aberracji i zapewnia komfortowe fotografowanie przy w pełni otwartej przysłonie. Superkompaktowy system ustawiania ostrości daje użytkownikom superprecyzyjny i szybki autofokus. Dzięki niemu osiągniesz wspaniałe bokeh o naturalnych kolorach i okrągłych kształtach.
Kto to pisze? Google translator?
Przecież nie od dziś wiadomo, że marketing to nie jest najmocniejsza strona tej firmy. Jak mam kupić nowy aparat, jak za przyklejenie głupiej gumy na gripie firma chce ode mnie równowartość nowego gripa, a problem jest znany od lat.
Każda firma wypisuje takie głupoty. Jeszcze ktoś zwraca na nie uwagę?
Coś słabo wypadł : http://www.optyczne.pl/414.1-Test_ob...st%C4%99p.html
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Przynajmniej jeśli idzie stosunek ceny / jakości (chyba dobrze że kupiłem Sigme 30/1.4 ;-)
Rzeczywiście nienajlepiej w stosunku do ceny. Liczyłem ze to będzie brzytwa nie do pokonania i nawet myślałem o zakupie jak pokażą się jakieś używki.
Haha, wychodzi na to, że za bokeh odpowiedzialny jest autofokus :D takie rzeczy! ;)Cytat:
Superkompaktowy system ustawiania ostrości daje użytkownikom superprecyzyjny i szybki autofokus. Dzięki niemu osiągniesz wspaniałe bokeh o naturalnych kolorach i okrągłych kształtach.
No i nie wierzę, że szkło nie aberruje. Może przy foceniu jotpegami przy pomocy softu z puchy, ale nie uwierze, że w ogóle nie aberruje nigdy. A to się ubawiłam :D
Zwykły marketingowy bełkot... NIe wiem czy oni tam studentów z ulicy zatrudniają, co jedyny aparat jaki znają to ten w smartfonie, skoro tyle kasy na nas koszą, to mogliby to dać do korekcji jakiemuś fotografowi, a nie jechać po taniości.
Haha, na BH juz używka jest do wzięcia :)
Ktoś przejrzał na oczy, że pomiędzy 1.4 Panasa, a 1.2 Olympusa różnicy praktycznie nie widać, natomiast zapłacił dwa razy więcej za dwa razy większe szkło.
Różnica to jest na pewno, zwłaszcza na 1.2 ;) Mi osobiście takie szkło na mikro jest nieprzydatne, ale na mnie się świat nabywców produktów Olympusa nie kończy ;)
W internetach to wiesz, w 1200x800 to wszystko wygląda tak samo dobrze. Takie rzeczy to na wydrukach wychodzą :)
Wydruków nie robię, ale oglądam zdjęcia w co najmniej fullHD.