To jakby oczywiste:)
Poniżej edytowałem i podałem przykładowo możliwość wyboru ilości prac w głosowaniu, zależnie od tego ile ich wpłynie:
a co o tym sądzą uczestnicy zabawy ?
Wersja do druku
Mam pewne doświadczenie w tej sprawie. Podzielę się moimi uwagami.
Kiedy głosowano na trzy prace to bardzo często dochodziło do remisu.
Zmieniliśmy zasady: Pierwsza praca (ta która się najwięcej podobała) otrzymywała 3 punkty, druga 2, trzecia 1, a następnie zliczaliśmy punkty to do remisów dochodziło dużo rzadziej.
Nadmienię tylko, że to nie miałby być obowiązek (głosowania na 3 prace), a jedynie możliwość i na pewno każdy by nie głosował na 3 prace. W popRAWce 5/2016 głosowano na jedną pracę i doszło do remisu. W popRAWce 4/2014 głosowano na 3 prace i do remisu nie doszło. Chyba nie ma tu reguły...
Przyznam nie bardzo rozumiem te zasady... "ta która się najwięcej podobała" - czyli ta co otrzymała najwięcej głosów w ankiecie ?, a w jakim celu te punkty ?
Można to zrobić przez odpowiednie ustawienie forum. Tylko głosy trzeba będzie zaliczać ręcznie.
Ew. Poszukać można odpowiedniej wtyczki.
A wtyczki są za darmo ? :roll:
Bo widzisz... mamy tylko jedną skórkę jasną i ciemną. Więc jak trzeba kupić, a właściciel ma ->
w kieszeni ... :shock:
Wszystko jest ostatnio narodowe. Jeszcze bomby narodowej nie było :roll:
Zwycięzcą tej edycji został A56
Gratulacje!!!
Gratulacje!
Choć ja też byłem niezły.......:wink:
Gratulacje dla zwycięzcy :)
Gratulacje dla zwycięzcy :-)
A kto jest autorem 3 popRAWki?
Wiesz, kodowanie autorów wynika z troski o annimowość i obiektywnośc głosowania, nie chodzi tu o promocję Saboora, bo tej to akurat on niekoniecznie potrzebuje...
Ale jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację gdzie poprawkę poprowadzi ktoś inny i wybierze podobny lub inny system kodowania. Ja w FM promuję kolejne miesiąe roku.... kalendarz...
No właśnie...w popRAWce nikt nie wie na czyją pracę głosuje ale po zakończonym głosowaniu fajnie byłoby się dowiedzieć czyja praca zdobyła mój głos. W konkursie FM nie ma kodowania... jest dostępny wątek zgłoszonych prac, gdzie dobrze widać, czyje zdjęcia biorą udział. A gdyby tak utajnić zgłaszane zdjęcia?
Pisałem o tym na priv. do Saboora chyba z 5 razy, po zakończonych ostatnio popRAW-kach, że chciałbym wiedzieć na kogo głosowałem:), ale dalej bez zmian (w sensie, że trzeba się prosić o te info) w tym względzie:cry:.
PS.
Na konkurencyjnym forum w podobnej zabawie jest to fajnie rozwiązane. Po rozpoczęciu głosowania jest info iż po zakończeniu glosowania zostaną ujawnione nicki autorów prac. Jak ktoś sobie nie życzy ujawnienia wysyła taką informację na priv do prowadzącego i przy jego pracy pozostałby tylko Saboor - 00X. Dlaczego nie korzystać z dobrych rozwiązań ?
Przyjąłem to jako propozycję do szybkiego wdrożenia. Jest logiczna. Można też przedytować podpisy pod zdjęciami, wprowadzając autorów.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Sprawdziłem są możliwości edycji o której piszesz...
Schować wątek zgłoszeniowy? Musiałbym wycofać zgłoszone zdjęcia na miesiąc z forum. Z galerii, wątków.... Wydaje sie mi to zbędne. W końcu dla usera jak ja który przegląda codziennie forum autorzy większości zdjęć są oczywiści ze stylu, tematu, czasu publikacji innych prac.. I zakodowanie tego nie zmieni.
No właśnie:), ileż to roboty w samej ankiecie, chociażby, wstawić nicki autorów po zakończeniu głosowania ?...5 min ?
Tak w ogóle to ja przyczyniłem się do tego (pośrednio), że autorzy prac są anonimowi w głosowaniu. Jak pamiętam ode mnie wyszła taka propozycja. Nie sądziłem natomiast, że mają pozostać już cały czas anonimowi..., ok. rozumiem, że będzie to rozpatrzone, czy wdrożone
Wiem:) i dziękuję za to.
Wiesz też, że w tej sprawie kilka razy pisałem i myślałem, że to (ujawnienie wszystkich autorów prac, nie tylko zwycięzcy) będzie standardem.
Dziękuje wszystkim za gratulacje.
Gratulacje w pełni zasłużone :)
pasek na głównej ciągle zachęca do głosowania...
A56 Gratulacje dla zwycięzcy !!! :mrgreen:
Chwała zwyciężonym ! :wink:
A56, moje gratulacje!
I ja także serdecznie gratuluję
Gratulacje A56 :).
Następna edycja ruszy, jak skończą się problemy z załącznikami. Niestety na to wpływu nie mamy, przepraszamy za usterki. ;-)