Tia... ja nie łowię - to na pewno siodełko Krakmana. Ze schowankiem na szczupaki :roll:
Wersja do druku
[QUOTE=szamaniec;1286619]Proszę wytłumaczcie mi co to jest i dlaczego? Stoi od roku na stawie w Bytomiu =QUOTE]
Pewnie szyb wentylacyjny jakiejś kopalni, a stoi w wodzie aby powietrze pompowane do kopalni było chłodniejsze. :roll::wink:
:?::?::?::?::?::?::?: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
" Wygląda jak końcówka mocy z fajnymi wskaźnikami "
Nie zgadłeś. :mrgreen:
PS.
Znowu dziadostwo nie chce kopiować całych cytatów. :evil:
No miejsce przeklęte, pojechałem tam dzisiaj, najpierw wypłoszyłem czaplę, później zimorodka na koniec ważka która mile pozowała nie została doceniona przez 70-300. Co ja się nakombinowałem żeby była ostra. Niestety. Niech szlag trafi tą zmianę na bezlusterkowce - E3 łyknął by taką ważkę bez zająknięcia.
No to Krakman zejdzie jak zobaczy samolot bez śmigieł :mrgreen:
Koledzy dajcie spokój już.... ja naprawdę mam cykora nie musicie go podsycać....:shock:
Do Bristolu Easy Yet
A potem w świat na Sol takim czymś:
Załącznik 181268
Czy ktoś wie coś o tych liniach co ma wygłe skrzydła w samolotach... Czy się zgadza ilość startów i lądowań.....????
Spoko, wygląda na TUI, a to solidna faszystowska, tfu, niemiecka firma. Jest ok, wrócisz i będę miał się z kim żreć na forum :)
Prostownik
Brawo Mirek !
Tak, to prostownik. A to widok z przodu w dwóch wersjach.
Mój ten ze wskazówkami, ten z wyświetlaczami dla rodziny.
W końcu zima się zbliża. :mrgreen:
Duch mógłby być jeszcze mniej sympatyczny... Ok, to trudne, ale duchy potrafią :mrgreen:
Przerąbane macie oba............. :twisted:
Krzysiek, statystycznie samolot jest najbezpieczniejszym środkiem lokomocji, bezpieczniejszym od Twojego SSW. :mrgreen:
Statystycznie to chłop z psem na spacerze mają po 3 nogi.
Właśnie to miałem napisać.
A w statystyki samolotowe nie wierzę....
Błąd - bo te w cywilizowanych krajach są uczciwe. Liniom, zwłaszcza tym większym, katastrofy wybitnie się nie opłacają - koszt samolotu i potencjalnych odszkodowań jest tak duży że już nie jedna linia lotnicza przez to zbankrtutowala. Pomyłki oczywiście się zdarzają ale zdecydowanie rzadziej niż w jakimkolwiek innym cywilnym środku transportu
Przestańcie mnie już straszyć....
Kto daje następną foto-zagadkę?
Dla uporządkowania poddaje już moją zagadkę. Żeby nie mieszać, to:
Miniatura/frgament
Załącznik 181354
Całe zdjęcie. Odpowiedź: Kolektor wylotowy, jeden z dwóch, silnika Ferrari V12. Ręczna robota. Praktycznie bez wad aerodynamicznych.
Zdjęcie zrobione w Museo Ufficiale Maranello - i Tropcio mial rację. :-)
Załącznik 181355