Nie wiem czy to jakiś ciem czy motyl
Załącznik 180009
Wersja do druku
Nie wiem czy to jakiś ciem czy motyl
Załącznik 180009
I jeszcze jeden emanuelek :)
Załącznik 180063
Kolejna maleńka ćma - w pełnej okazałości:
- i jej portret:
Zakochana para :grin:
Załącznik 180414
Mają motylosy emanuelowe , mam i ja... Choć nie wiem czy już gdzieś po forum nie latają. Ale to dla ożywienia wontka :grin:
Załącznik 180529
Załącznik 180530
Załącznik 180531
Moje ładniejsze... :roll:
Na nawłoci :)
Załącznik 180784
Emanuelek niemowlaczek :grin:
Załącznik 180951
Załącznik 180952
Powinien dostać 500+ :mrgreen:
Ten pierwszy to też jakiś młodziak....bardzo m i się podoba :-)
zarąbisty :smile:
Załącznik 180982
Załącznik 180983
Z tego niemowlaka to nie motyl a rośliniarka wyrośnie. Gąsienice motyli mają pod odwłokiem 5 par posuwek (4 pary pod środkową częścią odwłoka i jedną parę na jego końcu), gąsienice rośliniarek aż do 8 par.
---------- Post dodany o 22:58 ---------- Poprzedni post był o 22:56 ----------
A skoro niemowlaczki Emanuelków są w tym wątku mile widziane, to i ja pokażę takiego niemowlaczka - nieco bardziej spasionego - gąsienica widłogonki siwicy:
słodziak :)
Dzięki za komentarze!
Słusznie się domyślasz. Te czułki to przekształcone posuwki analne znajdujące się na końcu odwłoka gąsienicy. A gębusia i oczy wewnątrz czerwonego pierścienia.
---------- Post dodany o 21:59 ---------- Poprzedni post był o 21:56 ----------
Skoro chętnie przygarniesz - to kolejny niemowlaczek - dziwaczek - gąsienica potwory buczynówki - chyba najdziwniejsza z polskich gąsienic. Nie jestem pewien, czy już tego zdjęcia na forum nie pokazywałem, ale uważam, że taki dziwoląg zasługuje na pokazanie w tym wątku:
Posuwki analne... hehe, a byłem pewien, że Francuzi to wymyslili :D
Może i było ale takich fotek nigdy za wiele.
Ja mam tylko takie pospolite:
Załącznik 181062
Załącznik 181063
Ćma. Dość duża (6-7cm) aczkolwiek niezbyt atrakcyjnie ubarwiona - https://pl.wikipedia.org/wiki/Potwora_buczyn%C3%B3wka
Żeby nie było, że wstawiam same młodociane Emanuelki - dwa portrety dorosłych:
Super, tylko żebyś edorki nie wystraszył tymi wyrazistymi portretami :wink:
Jedynka super, dwójka to ostrość na grzywce. Dla badaczy grzywek pewnie też super ;)
:grin:
Załącznik 181253
A ostrość gdzie? Na oczach? ;) Ok, wiem, że motyle to skrzydła, ale jednak...
motylice 18+ mają swoje miejsce w Twoim wątku, gdzie właśnie byłam i...jakoś tam pustawo :-P
tu nie oceniamy zdjęć a to dlatego abym i ja, nieudacznik, mogła pokazać swojego nieostrego Emanuela :-P
Załącznik 181256