A mnie się podoba "zjałowca2"
Wersja do druku
A mnie się podoba "zjałowca2"
A mi się podoba fotka z krzyżem, szkoda, że ten ktoś tam się w kadr wepchał. :) No i owieczki black and white super :grin:
Wczoraj Grupa Rekonstrukcji Historycznej Koeniglisch-Preussisches Infanterie-Regiment von Hamberger (No.52) odbyła 30-kilometrowy marsz z Wiślinki do Tczewa. Poprzedził on Bitwę o Tczew, która rozegrać ma się dziś.
Cieszę się, że wpadłam na genialny pomysł aby shaczyć ich gdzieś po drodze. Byłam chyba jedyna :)
Jeszcze 3.
Szkoda, że nie wlazłaś między nich (np. na ulicy), byłby super reportaż...
Nie wiem co cię powstrzymało, przecież oni uwielbiają się fotografować w mundurach :grin:
Z serii GRHKPIRvH,najbardziej podoba się zdj.pt.'bitwa3.jpeg.
Fajnie to ujęte,nie poznac za bardzo,że to dziś i tylko nie wiem czy tu winieta bardziej pomaga czy szkodzi ?
Bitwa8 najfajniejsze.
"bitwa3" - super:grin:
Pozdrówka.
5 było by boskie, gdyby posuwali piaszczystą drogą, w tle siakiś lasek. Asfalt niestety nie smakuje.
Pozdrawiam
I zrozum tu kobiety... :wink:
Jakbyś wlazła między nich to okazałoby się, że dzieje się dużo: rozmawiają, mają stylową broń, piją ze starodawnych manierek, detale mundurów są barwne i kolorowe...
No, OK, przynajmniej ja bym tak to focił. Podczas bitwy nie na czasu na pstrykanie takich detali, tutaj była okazja.
Fajne foty, szkoda, że nie wiedziałem, że coś takiego ma miejsce.
Pozdrawiam
Rewelacja - łykam takie klimaty bez omasty. Duży plus za ominięcie infrastruktury cywilizacji współczesnej - kompletnie nie widzę sensu w robieniu zdjęć takich historycznych wydarzeń, gdy w tle majaczy komin elektrociepłowni, albo linie energetyczne.
No to czekam na bitwę *zaciera ręce* - ciekawe, kto wygra.
Jałowiec z krzyżem jak i widok z niego podobają się, podobnie jak desenie. Wiem, że to jakby typowe widoczki i do albumu ale jak na żywo się to widzi, to trzeba chwilkę przystanąć napoić oczy przestrzenią, głęboko odetchnąć i zrozumiałe sfocić by tę chwilę zatrzymać. Owieczki bardzo wpadły w oko i jest to naprawdę świetny kadr. Desenie też zatrzymują na dłużej bo ich urok właśnie w prostocie. Relacja z przemarszu wojska jak i zajmowania przez niego stanowisk z uwagi na zabytkową broń, mundury, ekwipunek bardzo ciekawa.
Lecim dalej.
Relacja z Bitwy o Tczew, kilka moim zdaniem najciekawszych ujęć.
Wystrzały świetne (choć wyglądają groźnie :wink:), a z całej serii najbardziej podoba mi się bitwa3 - kapitalny klimat ma to zdjęcie, pierwsze moje odczucia to, że to nie jest fota z wczoraj, tylko jest stara jak świat :)
Ale pani z lisem i czarnoprochowcem... wymiata :-D
Pozdrawiam
Extra klimaty. Przemarsz jest super. A bitwa3 - najbardziej mnie się podoba.
Świetny temat.
W ostatniej serii jako świetne uważam bit4 gdzie udało się złapać moment wystrzału z karabinu i charakterystyczny ogień z lufy i spod kurka. Bit5 także świetnie zarejestrowany wystrzał z armaty otoczony dymem. Zdjęcia bit8 i bit9 przenoszą w inny czas.
Rewelacyjne zdjęcia , a przede wszystkim wystrzały .
A ja się zawiodłem. Ciemno :roll:
pani świetna ;)
może troszkę ciemno, ale pewnie było szaro i ponuro, więc klimat oddany :)
Pani z lisem mam jeszcze jakieś fajne ujęcia, może wrzucę wieczorem :) (faceci to nawet wśród wojaków laski wypatrzą :D)
Ciemno mówicie... no może faktycznie trochę za...
Od kilku lat 2 razy do roku fotografuję 2 bitwy napoleońskie,ktorych rekonstrukcje odbywają sie w mojej okolicy.Patrząc naTwoje fotki stwierdzam,że niektórych wojaków poznaję po twarzach :-)Mam wrażenie,że niektorzy z nich uczynili sobie z uczestnictwa w bitwach całkiem ciekawe hobby i jezdzą na wszystkie bitwy.Podczas ostatniej rekonstrukcji bitwu pod Barkwedą (dzisiaj Jonkowo) zaskoczyła mnie bardzo duza liczba kobiet w mundurach piechurów z karabinami i całym wojskowym oporządzeniem.Spotyka się tez pary w mundurach.....jak sądze małzeństwa.
Fajne fotki,wiem jak trudno je zrobić tak aby w kadrze nie było wspłczesnych widzów.
Świetna relacja! Spodobała mi się wcześniejsza bitwa3 , a z ostatniej serii bit1 ( kolory mundurów i padający śnieg). Wystrzał też robi wrażenie :)