Te śerciuchy już tak mają, sam wdzięk.
Fotogeniczność taka, że trzba być wybitnym antytalentem by kot źle wyglądał. Ja jeszcze takiej fotki nie widziałem. :mrgreen:
Wersja do druku
Te śerciuchy już tak mają, sam wdzięk.
Fotogeniczność taka, że trzba być wybitnym antytalentem by kot źle wyglądał. Ja jeszcze takiej fotki nie widziałem. :mrgreen:
Dlatego je lubię fotografować - zdjęcie zawsze się obroni ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pi-er17
Plumek odnalazłaś Andruta, muszę przyznać że jest największym artystą :) waśnie on tak potrafi "spojrzeć od miski"
i pochwalę się nieskromnie że został uznany kwintesencją kota domowego :) - jest zwycięzcą Polski Kotów Domowych na wystawie w Łodzi (taki sobie tytuł wymyślili ale przyznacie brzmi dumnie) - a w nagrodę dostał przelot do Aten.
W końcu i swojego dopadłem jak nie śpi :)
Jak lubicie koty to sobie popatrzcie kotki trzy:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...54d6&_ticrsn=5
plumek - kapitalna kompozycja
:D
"wrzucę" jeszcze "Miśkę na polowanku".
Pozdrówka.
To ja od razu wrzucę dwa :)
Ostrość troszkę uciekła, bo to OM 50/1.8
127 - podoba mi się:)
ma klimat i jest ciekawe. Może na nim duzo nie widzać ale jest fajne:)
alakin: fajne sierściuchy!
witia1: Miśka skupiona - pewnie na sikorki sie zasadza? ;) Cała kocia natura...
Nie fotka tylko film o kocie ale ponieważ w temacie to daje linka:
301 Moved Permanently
No Alakin trzeba się mocno przyjrzeć żeby zauważyć jaka część należy do danego kota :mrgreen:
Kotki :)
Grzesiek - świetne zdjęcia :D
Za oknem buro...testy E-410
Zaglik się nazywa :)
fajne światełko na ostatnim - podoba się.
No to i ja się dorzucę ;)
Mruczek IV Wrocławski (naprawdę!)
W tak dobrym towarzystwie nie mogło zabraknąć mojego kota.
Wątek sie rozrasta i konkuruje z psim :) A ja mam dylemat, bo pojawił sie u mnie i piesek... Którego zaczynam dopiero focić :) A wdzięczny jest on do robienia fot...
A tymczasem wstawiam fotę malucha z zaprzyjaźnionej kociej rodzinki podwórkowej...
Kot - jogin :razz:
Kotek fantastyczny ale (IMHO) "zgniotłaś" go zupełnie tą czarną ramą! :/
Zresztą zdjęcie z małpią rodzinką też prosi się o delikatniejsze i "lżejsze" obramowanie.
PS
Plumek, zerknij do PW :oops:
Hm... No może masz rację z tymi ramkami. Muszę nad nimi popracować jeszcze ;)
"W wiosennym słoneczku"
Łatek leniuchuje.
Pozdrówka.
Kot nie leniuchuje, kot czuwa. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez witia1
To teraz cos ode mnie. Oto kot Jacek:
Oraz kotka Tabaka:
:D
Świetne - Jacek i Tabaka.
Pozdrówka.
No kapitulne :) Jakby powiedział Telesfor. Koty same w sobie śliczne i zdjęcia extra.
pozwolę sobie i ja coś dorzucić
Pozdrawiam
Hubert
Przemur,
Kot Jacek - znakomicie pokazane czajenie się, bystre oczy, wibrysy w napięciu, ogon wyprostowany, przysiad, gotowość do skoku. Mała GO pozwoliła wyodrębnić pyszczek drapieżnika, kompozycyja bardzo zgrabna, z dodatkiem perspektywy, którą uosabia ginący w nieostrości tułów zwierzęcia. Prawie zero kolorków, ale oczy pomalowane, to mi się podoba, w ten sposób wzmocniony jest efekt - napięcie na twarzy polującego kociaka.
Wyobrażam sobie ilość podejśc w foceniu, coś takiego trafić, z zakomponowaniem, to albo trzeba mieć wyjątkowe szczęscie, albo cierpliwość mureny.
Wielkie uznanie.
Pzdr, TJ
kot Jacek - nic dodać nic ująć. Kapitalne
Kot Jacek znakomita robota. Tadeusz świetnie ujął to o czym myślałem patrząc na to zdjęcie.
Przemur czym robiłeś E3 czy E510 ?
o widzę że E510, to dobrze :). Już sie bałem że muszę szukać większej kasy :)
ale obiektyw ?? . Powiesz jaki ?
Dziękuje wszystkim za przychylne komentarze!
Dokładnie, E-510, czułość ISO 400, chyba nawet sporo niedoświetlone, koło -1.5 EV (Jacek) i 1600 (Tabaka). Wołane w Bibble, sporo obcinane. A obiektyw to 35-100/2.0 (na pierwszym zdjęciu jest 100mm f/2.0 w pełnej krasie).Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Choć z moich późniejszych doświadczeń (tzn. od kiedy ZD 50/2.0 mi przyszło) łatwiej jest robić zdjecia 50-tka, ze względu na mniejszą minimalną odległość od obiektu...
Oba kotki są świetne a "Jacek" wręcz rewelacyjny.
Do Galerii :)
PS
Niezłe szkiełko tylko ta cena...
A w dniu kota- moim i Waszym życzę zdrowia!
Pozdrówka.
Gratuluję Witia :)
Cały kłot :mrgreen:
Odbieram fotkę bardzo ciepło, jako atmosferę miejsca gdzie chce sie być
ostatnie fajowskie
To i ja sie dołączę, przedstawiam Wam naszego kota Heńka..;)
..jak tam moje wróbelki?
e3 + ZD 40-150 mm, ten starszy ..
Proszę, proszę! Ile kocich oblicz mamy :) I to jakich fajnych :)
black_bird bardzo fajne, zresztą oceniłem w galerii.
Widzę, że oceniane są jedynie fotki osób, które już mają większy dorobek na forum. Jako nowicjusz tutaj, z niezbyt topowym już sprzętem, nie mogę liczyć na ocenę lub na kreatywne komentarze....