Ciężką pracą pszczoły się bogacą...
1.
ExposureTime - 10/5000 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
MeteringMode - Multi-segment
WhiteBalance - Auto
2. Ta sama tylko skadrowana
Wersja do druku
Ciężką pracą pszczoły się bogacą...
1.
ExposureTime - 10/5000 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
2. Ta sama tylko skadrowana
Chylę czoła, za każdym razem wchodząc tutaj zastanawiam się czy można zaprezentować jeszcze lepsze zdjęcia od poprzednich. I okazuje się, że można :) Ale teraz poprzeczka wisi już baaardzo wysoko :wink:
Pozdrawiam
:shock: śliczne.
Żółto mi :D Vodnik narobiłeś mi smaka na makro. Właśnie wrócił mój aparat z serwisu, wiec planuję na sobotę "polowanie" na robale. :lol:
Ja sie przymierzam do konwertera odwrotnego mocowania. Juz odkrecilem obiektyw od Zenita i oczyscilem soczewki zewnetrzne, ale sprzydalo by sie moze go rozkrecic i przecyscic calego, ale nie chce zeby mi zostaly 2 obiektywy po rozkreceniu :)
Dzis prezentacja perelki w moim osobistym mniemaniu (nie zaden samozachwyt, ale mnie sie podoba)
ExposureTime - 10/600 seconds
FNumber - 3.20
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 100
LightSource - Fine weather
WhiteBalance - Manual
:shock: :shock: :shock: nie no nie...ile x Vodnik spadnie przez Ciebie z krzesła :wink: :?:
@vodnik
No, to rzeczywiscie jest perelka.
Ale w tym wypadku dane z Exifa to troche malo. Moze napisz jakie techniki zastosowales przy obrobce tego zdjecia. Czy poruszony dalszy plan to wynik obrobki w PS?
stary. drażnisz tylko ludzi. nawet nie wiesz jak się wkurzyłem jak zobaczyłem to zdjęcie. przecież zazdrość prawie w całości mnie zjadła. jest rewelacyjne :)
dooomin
Tlo jest rzeczywiscie rozmyte, ale tylko delikatnie MotionBlurem chyba na 5-10 pikseli. Na oryginale bylo juz widac dynamike ale zdecydowalem sie ja podbic. Oczywiscie B/W robione w PS bo wieksza kontrola no i History Brush aby wydobyc kolor.
No comment, zatkało mnie...
:shock:
Pozdrawiam
Klasa, ni mniej ni więcej.....
gites!
Vodnik'u,
chyle czola, wspaniala fotka, nic tylko drukowac oprawiac w ramki. Dla mnie jest swietna
pozdrawiam
Dla mnie bomba... :shock:
Nie no Vodnik... Nic dodac nic ujac... Poprostu jak zawsze siuuuuuuuper..... Jak ktos to juz wczesniej powiedzial-napisal : drukowac i na sciane :) pozdrawiam
Wielkie dzieki wszystim za mile slowa - to mnie mobilizuje do dalszej pracy, ale czlowiek prozny i czeka na wiecej :). Chwilowo czekam na jakas na nowe inspiracje.
Z braku weny ot taka pocztoweczka z Krakowa:
ExposureTime - 10/3200 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
ExposureBiasValue - -0.70
ExposureMode - Manual
A te walace sie budynki to specjalnie ? :)
Nikt nie jest doskonaly..., ech ta beczkowatosc na szerokim kacie.
Ale w PS pewnie daloby sie wyprostowac.
Nawiasem mowiac zuwazylem, ze w gazetach i czasopismach bardzo czesto na zdjeciach sa "walace sie" budynki. Czasem moze to byc uzasadnione (nadaje zdjeciu troche dynamiki), ale generalnie chyba jednak nalezy to prostowac.
Ache te ambicje... Poprwiona wersja oraz stara, aby watek mial sens.
No, teraz jest zdecydowanie lepiej.
Teraz lepiej :) Czy niebo było dodatkowo poprawione w PS, bo wygląda jak malowane? Widzę w podpisie, że polara chyba nie masz.
Jakbym był w Krakowie, to z pewnością bym kupił taką pocztówkę :wink:
Korekcja na -0,7EV i Levels w PS.
Gitesik pocztoweczka
Zajebi*** ten tego ;)Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
*** - autocenzura.
Zdjecie swietne, zero ludzi, co to wawel zamkniety czy jak :P
ale pozwolilem sobie leciutko poprawic, dla mnie orginal jest za zimy i za duzo czerwonego ma kloru
uwazam ze cieplejsza fotka jest ciekawsza ale to moje zdanie jesli Vodnik pozwoli wystawic a jak nie to zaraz jak sie dowiem usune :D
Pozdrawiam
Nie mam nic przeciwko. Osobiscie mi te kolory nie bardzo przypadaja do gustu. Pora dnia byla jeszcze przed zachodem slonca, moze wtedy wyszlyby bardziej cieple kolory. Zielen wydaje mi sie zbyt przesadzona.
Wszystko oczywiscie zalezy od gustu.
I od monitora. :cry:Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Ostatnio porównywałem zdjęcia na kilku monitorach i okazuje się, że różnice mogą być bardzo duże. Więc jak dyskutujemy o jakimś zdjęciu, może być tak, że każdy mówi o czym innym. :D
Wrocek ma świętą rację z tymi monitorami, ale tego już się nia da przeskoczyć :D
Więc moim skromnym zdaniem po modyfikacji zdjęcie straciło, a przede wszystkim niebo, tą soczystość kolorów. Nie umiem tego inaczej wyrazić :) Ale właśnie pierwszą rzeczą jaka zwróciła u mnie uwagę na zdjęciu Vodnika był ciemny błękit nieba.
Pozdrawiam
Od monitora zalezy rowniez ostrość zdjęcia, bynajmniej w moim przypadku. Mam starą 17tke na ktorej ostrosc jest taka sobie, z kolei jak ogladam te samą fotke na laptopie...niebo lepiej.
jak to sie mowi niebo zawsze mozna podciagnac :D
Pozdrawiam
Hehe :lol: Albo wymienić na całkowicie inne jak nam nie pasuje :wink:
Pozdrawiam
Witam. Dzisiaj jedna z krakowskich atrakcjii turystycznych - golebie:
1.
ExposureTime - 10/2000 seconds
FNumber - 5.00
ISOSpeedRatings - 50
LightSource - Fine weather
WhiteBalance - Manual
2.
ExposureTime - 10/4000 seconds
FNumber - 4.50
ISOSpeedRatings - 50
ExposureMode - Manual
3.
ExposureTime - 10/10000 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
ExposureMode - Manual
4.
ExposureTime - 10/2500 seconds
FNumber - 7.00
ISOSpeedRatings - 50
ExposureMode - Manual
Ładne "portrety" gołębi.
We Wrocławiu też ich nie brakuje ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że można by zrobić im takie zbliżenia.
No niezłe te dachowe zasrańce :lol: Do danych z Exifa dodałbym jeszcze wartość ogniskowej, bo widzę że zoom był w użyciu.
Pozdrawiam
Niezłe foty gołębiowe ;))
Najbardziej podoba mi się jednak to z dzieciakiem i ptaszyskami. Jakis taki fajny ma klimat :))
Dodalem ordobine ziarna i sam nie wiem co o tym sadzic:
Wkoncu zabralem sie za Janko Muzykanta. Oto i on w moim spojrzeniu:
1.
ExposureTime - 10/4000 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
ExposureMode - Manual
2.
ExposureTime - 10/2000 seconds