-
to fotki w trybie super makro. a co do ostrzenia manualnego to będą większe powiększenia? fotki są robione z ok 2cm. pozatym już nie ede wiecej robił makro kompaktem, teraz kolej na lustrzanke. a te fotki są z przed roku i byłem mało w tym obeznany.
3. kaktus
4. sadzonka pomidora
5. haber
-
-
8. komarzyca
9.trzmiel
10. kiełkująca kukurydza
-
Łapiesz ostrość, światło także, kadry centralne.
Jest dobrze, ale brakuje tego "czegoś" w Twoich zdjęciach, musisz czymś zachwycić, pokazać niecodzienny model, kadr, chwilę.
Powodzenia
Pzdr
-
za Kasprzyk - przywodzą na myśl dokumentalne zdjęcia z podręcznika o robalach/ roślinach. Nie zrażaj się - rób foty i wklejaj w wątek
-
jak się podobają robale to jeszcze kilka mam tu:
11. gąsienica
12. mucha
13. komar
-
To na 8 zdjęciu to nie komarzyca, to jest Koziułk lub jak kto woli Komarnica. A do tego napisze że one wcale nie kąsają ludzi a aparat gębowy służy im tylko do pobierania wody i soków roślinnych a czasem nektaru. ;)
Pozdrawiam :D
Aha i mały edit...
A na ostatnim zdjęciu to też nie komar to jest (jak to napisać :roll: ) Wujek...Wujk jakoś tak.
-
14. dysk twardy
15. kawałek metalu, z tokarki
16. jeszcze raz jaszczurka
-
Co jest nikt nie pisze :? no to ja pierwszy będę :razz:
Pomysłowe ale musisz jeszcze poćwiczyć ustawianie ostrości. Na jaszczurce pobłądziła i znalazła się za blisko, na tym zawiniętym żelastwie :mrgreen: chyba aż za bardzo zwiększyłeś oko przesłony. No a dysk jakoś do mnie nie przemawia.
Pozdrawiam ;)
-
Witaj
Widzę, że robisz różne próby jak chcyba każdy, zafascynowany możliwościami zbliżeń.
Proponowałbym tylko pomysleć, jak pokazać dany przedmiot, żeby wyglądał ciekawie, nietypowo, żeby przyciągał uwagę patrzącego.
Gdy będziesz wiedział, jak chcesz pokazać temat, wtedy pozostaje praca nad techniką :)