podobają mi się zdjęcia 1 - 4 a szczególnie 3 które jest rewelacyjne, 9 pomysłowy kadr w którym rozważyłbym występlowanie kabla i uzupełnienie tynku, 10 miły dla oka sielski widoczek. Pozdrawiam.
Wersja do druku
podobają mi się zdjęcia 1 - 4 a szczególnie 3 które jest rewelacyjne, 9 pomysłowy kadr w którym rozważyłbym występlowanie kabla i uzupełnienie tynku, 10 miły dla oka sielski widoczek. Pozdrawiam.
Dzięki!
kaczy => Spróbuję pomanipulować nasyceniem i zobaczymy jak wyjdzie.
Wiejo => No właśnie nie jestem specjalnym zwolennikiem stemplowania tak dużych powierzchni. Chyba wyznaję fotograficzny naturalizm.
10ka byłaby fajniejsza, gdyby odbicie Wawelu było lepiej widoczne w Wiśle. Zdjęcie zrobiłoby się wtedy bardziej symetryczne - tak mi się zdaje ;)
Podobają mi sie dwa ostatnie kadry: 9 i 10.
Zawsze lubilem "pocztówkowe" fotki i sam robię takich całe mnóstwo.
Zgadzam się jednak, że kabel przy lampie psuje caly efekt a pracy przy usunięciu naprwde nie jest wiele.
No i uważam, ze 9-kę można by trochę wyprostować, zadarty do góry obiektyw sprawiił, ze lampa i krawedź okna (zresztą niepotrzbna) odchylają sie od pionu i wyglądają nienaturalnie.
Kadr ma potencjał a praca przy komputerze to fajna rzecz :)
10-ka to klasyczna pocztówka ale jest ciepła i imiła w odbiorze.
proszę bardzo :-):
9.1 bez kabli
Mały OT:
Jakim programem to wyprostować?
Photoshop
Warto pomniejszyć obrazek i wlączyć wyświetlanie siatki
Zaznacz - Wszystko
Potem Edycja - Przekształć - Zniekształć
Teraz łapiesz za punkty i rozciągasz tak, żeby pasowało do linni siatki
Tylko bez przesady ;)
Witam
Ja również nie mam nic przeciwko pocztówkom i "ładnym" zdjęciom. Dotychczas zamieszczone ogląda się bardzo przyjemnie. Jedne bardziej zwracają uwagę (9, 10 - fajowe) inne mniej.
Bardzo podoba mi się nr 3. Nr 5 również przyjemy ale mimo ostrości na krzak, pierwszy plan stanową dla mnie wieże kościoła.
Z drzewami to już inna historia. W naturze są piękne, choćby "kadr" widziany oczami był przeładowany i nie wiem jaki jeszcze. Moim zdaniem znacznie trudniej oddać ich piękno na zdjęciu. Przynajmniej ja mam z tym spory problem.
Zaznaczam, że to tylko subiektywne opinie i prywatne wynurzenia "niedzielnego" fotoamatora.
Pozdrawiam