Chcialem zauwazyc,ze gran Czrnohory ma 22km.Od Gowerli po Popa Iwana.Nie jestem przekonany czy to te same gory.
Wersja do druku
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze :grin:. Bieszczady piękne są, szkoda tylko, że mam do nich dosyć daleko. 800km w samochodzie, ok. 20km na szlaku to dosyć dużo jak na jeden dzień, ale warto było.
Pogoda zaczęła się poprawiać i światełko już nieco lepsze. Im bliże wieczora i dalej od Ukrainy tym było lepiej.
Zauważyłem :grin:, zresztą nie tylko u Ciebie :mrgreen:
Dzięki, skąd ja to znam - Ty też czekasz u mnie w kolejce :grin:
Ale wysokości znacznie większe i kotły polodowcowe, no i połoniny też znacznie obszerniejsze. Poza tym grań główna granią, ale od Howerli się jeszcze ciągnie szkak na Petros. W każdym razie warto zarówno w nasze, jak i do wschodnich sąsiadów, ale drogi tam niestety fatalne!
Barrrrrdzo mi się podobają właściwie wszystkie kadry - zarówno kompozycja jak i kolory. Jakbym miał któreś wyróżnić, to te pierwsze, gdzie pogoda była "groźniejsza". Szkoda jedynie, że większość robiona w środku dnia.
A tak poza tym to piękna jesień w Bieszczadach. Ja byłem tylko raz, w czerwcu, więc kolory miałem zupełnie inne (wszystko niesamowicie zielone, co też miało swój urok).
Piękne zdjęcia, szczególnie panoramy. Dzięki.
Pozdrawiam
czyli jednak się wybrałeś - gratuluję i zazdroszczę.. zwłaszcza że to był jeden z nielicznych tygodni gdzie totalnie nie mogłam sobie pozwolić na urlop by móc też tam pojechać :(
niemniej ponapawam się trochę tymi widokami licząc nie do końca po cichu na WIĘCEJ :mrgreen:
pierwszy wschodzik - bardzo przyjemny dla oka - choć nie wiem czy bym mu dołu nie ciachnęła - bo IMO wiele do foty nie wnosi, a trochę odbiera moją uwagę. chętniej nacieszyłabym oczy kolorami i wielopłaszczyznowością jaką widzę nieco wyżej :)
niemniej i tak się podoba
idąc dalej czy 5 i kolejne - to faktycznie dramatyczna tonacja - jako program z aparatu - czy tak to sobie wywoływałeś w postprocessingu :) ??
ogólnie 5, 7 i 8 bardzo mnie do siebie przekonują - i nie wiem które z nich najbardziej - w jednej chwili jest to 8 w innej 5 - także nie wybiorę jednego :)
kolejna wrzuta - mhhh mówiłam już że lubię foty z motywem drogi :roll:Cytat:
Zamieszczone przez alnico
nie musi to być asfalt - tą z 9 też kupuję w 100% :) zwłaszcza że prowadzi mój wzrok do pięknej gry światła jaką widać głębiej w zdjęciu :)
10 to kolejny strzał który zatrzymuje mnie na dużej - kompozycja bajeczna
także odwracaj się częściej - jak ma to dawać takie efekty :)
12 mam wrażenie że leci w lewo (może to być tylko moje wrażenie - bo nigdy w poprawnym poziomowaniu dobra nie byłam)
jakby nie to wrażenie to by się podobało
takich ludzi jak na 19 mega fajnie spotyka się na szlakach
z tej wrzutki panorama nr 20 najbliższa mi jest :)
no i jakby to powiedzieć czekam na więcej :)
Skoro pan od remontu domu był ważniejszy :???:, a pisałem dzwoń po koleżanki i się pakuj, zabieram po drodze :-P
Też się nad tym zastanawiałem, przycinałem ale w końcu zostało jak widać.
Wywołane, choć tak do końca to mi się nie podoba :cry:
no to się jeszcze dwa razy odwrócę:
25.
Załącznik 133391
26.
Załącznik 133392
a tak w ogóle to dzięki :grin:
ładne zdjęcia.
Bardzo ciekawie wyslo.
Pogodę to miałeś z takim "spolaryzowanym" światłem. Bardzo podobna do światła jakie miałem na Caryńskiej.