:razz:Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
http://www.pricegrabber.com/search_g...lympus%20EC-20
Jaki problem?????????/
Można sobie zakupić za "wielką wodą"!!!!!!!
Pozdrówka.
Wersja do druku
:razz:Cytat:
http://www.pricegrabber.com/search_g...lympus%20EC-20
Jaki problem?????????/
Można sobie zakupić za "wielką wodą"!!!!!!!
Pozdrówka.
Pewnie w weekend będą sample: TUTAJ
EC-20 + 50-200mm
o widze ze jest juz w PL :D
1) jakie przy ZD 50-200mm sa te przyslony (przy 50mm i 200mm)? 6.3f, 7.1f :?:
2) jak sprawuje sie AF przy 200mm?
pozdrawiam
P.S.
2) jesli jest wogle mozliwosc sprawdzenia tego ze stara wersja obiektywu bez SWD
przysłony 5,6-7,0
co do starego 50-200 i EC-20 to nic nadal nie wiem ale sądzę że spokojnie będzie ryrał...
Ja mam 50-200 bez SWD. Sprawdzę jak pracuję ale w sobotę. Ładnie przelicza przysłonę w aparacie - 12-60 ciemne. Na razie tylko ten zestaw miałem pod ręką - reszta nie wypakowana.Cytat:
YxasoR - masz EC-20?
YxasoR no to czekam na wyniki sprawdzania... i jeśli możesz to dorzuć tez jakiś subiektywny komentarz.... bo pewnie od tego uzależnię kupno tego cuda :]
pozdrawiam
ja do próśb dołączę jeszcze to:
1. Opis działania AF z i bez EC-20
2. Obrazki bez ruszania programowego z założonym EC-20 na różnych ogniskowych - raczej na tych najdalszych. Tu bym miał prośbę o następujący test porównawczy: zrób, jeśli możesz dwa strzały dokładnie tej samej sceny na tej samej ogniskowej ( po cropie ) - powiedzmy 200mm. Jeden z samego Zuiko na 200mm, drugi na 100mm Zuiko z EC-20 ( jeśli dobrze liczę to wyjdzie 200mm ) Chciałbym porównać jakość organoleptycznie bo w teorii różnica powinna być. Ciekawe jaka duża jest?
Wstawiłem zdjęcia i dałem link, że wrzucę sample. Posiadam ten konwerter, ale jakaś pogoda na maxa przygnębiająca i nawet nie chce mi się z domu wychodzić. To porównanie 200m do 100m+EC-20 ma być we wnętrzu czy chcesz na świeżym powietrzu? Ma być na: statywie/z ręki/IS/bez IS?Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Najlepiej wszystkiego po trochu ;)