:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Myślę, że sporo ludzi go kupi, przekonasz się... Jeśli i tak go nie kupisz, to po co jeszcze jakąś krucjatę tutaj prowadzisz? Szczególnie, że piszesz co najmniej bzdury.Cytat:
Zamieszczone przez wizbir
Pzdr
Wersja do druku
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Myślę, że sporo ludzi go kupi, przekonasz się... Jeśli i tak go nie kupisz, to po co jeszcze jakąś krucjatę tutaj prowadzisz? Szczególnie, że piszesz co najmniej bzdury.Cytat:
Pzdr
W Japonii już jest dostępny. Ludzie normalnie kupują. Jak dla mnie jest to bardzo szybki start.
Wielce szanowni Panowie OlyJedi!
Wasze święte oburzenie na moje słowa wcale mnie nie dziwi
i nie mam zamiaru z Waszymi opiniami polemizować.
Skoro uważacie, że kwota ok. 6000zł to mały pryszcz, ok! Widać sporo zarabiacie.
Skoro waszym zdaniem rozmiary matrycy (zwłaszcza w aparacie pretendującym do miana
profesjonalnego) nie żadnego znaczenia - niech i tak będzie.
Ale Panowie, nie zapędzajcie się aż tak daleko jak Willow32.
Młody człowieku, pozwól innym mieć własne zdanie i nie ubliżaj im, bo to nie przysporzy Ci splendoru (ani puntów w OJ).
Takie słowa mogą jedynie świadczyć o lukach w wychowaniu.
Panie Willow 32 - tym razem jeszcze się nie obrażę. Ale hamuj się Pan. Wszystkim wyjdzie to na dobre.
Śledczy z Waści też marny, bo trafiłeś jak kulą w płot. Obecnie używam już trzeciego olympusa i właśnie zastanawiam się nad kolejnym zakupem. I prawdopodobnie będzie to E3.
Ale na pewno nie dam się zwariować i nie zapłacę za ten aparat aż tylu pieniędzy. Wolę poczekać – ta cena moim zdaniem znormalnieje.
Pamiętam doskonale pierwsze ceny „profesjonalnego” E1. Ale jakoś nie zauważyłem by brać reporterska nagle rzuciła się na owo cudo. Mimo głoszonego profesjonalizmu tego aparatu. Konkurencja okazała się jednak mocniejsza. Co nie oznacza, że aparat zupełnie się nie sprzedawał. Ale zakładanego celu firma nie osiągnęła
I nie sądzę by los E3 miał być inny. Panie Willow32 - historia lubi się powtarzać.
A moja ocena posunięć marketingowych firmy Olympus nie jest odosobniona. Można o tym poczytać w wielu miejscach. Cóż, wypowiadanie głośno takich opinii na tym forum nie jest mile widziane. Ale ja nie walczą o punkty, więc mogę bardziej szczerze.
Życzę wszystkim udanych zakupów i zadowolenia z kupionego sprzętu.
Uważnie będę śledził opinie kolejnych użytkowników.
Ot, i to by było na tyle.
wielce szanowny panie wizbir, w którym miejscu Ci ubliżyłem? Wyraziłem tylko troskę o Twoje zdrowie, bo tekst który napisałeś był mocno dla mnie niezrozumiały. Moje wychowanie zaś jest na poziomie jakim jest i pewnie się już nie zmieni bo za stary jestem :) Generalnie nikt nie narzeka. Przykro mi tylko kiedy czytam jak uzytkownik Olympusa takie opinie na tema firmy wypowiada, i dziwić się potem ze Olympus jest tak postrzegany skoro sami użytkownicy mają o firmie takie zdanie, to naprawde smutne. No ale cóż, firma nie chce za darmo rozdawać aparatów to frustrujace przezycie dla ciebie jak sądzę a tą żółć trzeba gdzies wylać...Cytat:
Nie interesuje mnie czy E-3 staniej na wiosne i o ile staniej, ja kupuję go w tym roku bo uważam ze cena jaką zaproponowała firma jest bardzo atrakcyjna.
Historia lubi się powtarzać? czyli E-3 będzie wkrótce kosztował jakies 1500 pln? Zakładam ze Ty będziesz czekał na taką własnie cenę :D
życzę owocnego wyczekiwania
Promocja bardzo, bardzo dobra - grip piechotą nie chodzi i zamiast dostać 500-800 pln z powrotem też wolałbym dostać gripa :)
Niepotrzebnie się kłócicie o cenę i tak każdy kupi dopiero w momencie kiedy dla niego osobiście stanie się akceptowalna. Cena w granicach 5000 - 6000 na E-3 jest bardzo rozsądna i wydaje mi się, że korzystanie pozycjonuje go na rynku - jedyną dużą wadą z tego co czytam jest rozdzielczość tylko 10 mpx, która z różnych względów może nie być akceptowalna przez klientów co po niektórych userów (masa gazet nie przyjmuje w ogóle plików poniżej 12 mpx tak jak i są ekskluzywne stocki biorące zdjęcia od 16mpx).
Reasumując myślę, ze jeśli komuś pasuje E-3 to warto go w tej promocji kupić.
Panie Willow32, nie rozumiem co każe Panu dbać o moje zdrowie zdrowie?
A ile jestem gotów zapłacić za ten aparat to akurat też nie Pana sprawa.
Pana domysły na ten temat mnie nie interesują.
Ale to źle, że nie zauważa Pan, iż dalej mnie obraża.
Nie chce mi się więcej z Panem gadać.
z wzajemnością panie wizbirCytat:
Pogadaliście Panowie.
O ile wiem to Willow zarabia robieniem zdjęć.
Pan Wizbir- pewnie nie.
Dla jednego aparat to narzędzie pracy, dla drugiego narzędzie realizacji hobby czy życiowej pasji.
Co tu kurcze porównywać ??
A jeżeli E3 nie spełnia oczekiwań pana Wizbira- cóż.. graty na Alledrogo i przesiadka. Takie życie..
Jaki to problem w PSie zrobić z 10mpx np. 12mpx., albo 16mpx.? Sprytnie wyostrzyć i nikt się nie zorientuje. Jeśli jakiś fotoedytor w gazecie marudzi na 10mpx, to znaczy, że się nie zna. Z tej wielkości można spokojnie zrobić rozkładówkę w PlayBoyu.Cytat:
Zamieszczone przez Magus
Rafale Czarny, generalnie masz Waść rację. Gazetowy fotoedytor właściwie nie powinien marudzić na zjęcie z lustrzanki o matrycy rzędu 10mpx. Co innego, gdyby dostał zdjęcie zrobione kompaktem z matrycą o takiej samej liczbie pikseli i musiał z niego coś dokładnie wyszparować.
Znam ten ból. Choć nie jestem fotoedytorem, to jednak często mam do czynienia z obrazami wielkoformatowymi (jako grafik 3D). Dlatego rozumiem irytację fotoedytorów, choć ich fochy potrafią być irytujące.
Rafale, nie traktuj tego co napisałem jako polemikę a jedynie jako uzupełnienie Twojej wypowiedzi. A temat który poruszyłeś jest sam w sobie bardzo ciekawy i można by nad nim się długo rozwodzić. Ale fotoamator (a takich tutaj większość) nie musi być w tej dziedzinie ekspertem.
Wszak kompaktem też można robić ciekawe zdjęcia - nawet jeśli ma się do dyspozycji 4-5mpx
Pozdrawiam