A to masz jeszcze do kompletu ;)
Załącznik 129005
Wersja do druku
A to masz jeszcze do kompletu ;)
Załącznik 129005
Ten jest wizytówką Starego Miasta w Pradze, a znajduje się na ratuszu.
Załącznik 129020
Tak z ciekawości, albo bardziej wrodzonego lenistwa poszperałem za automatami do prostowania i natrafiłem na coś, moim zdaniem w miare sensownego. Program się nazywa ShiftN i jest oczywiście darmowy. Wynik prostowania z automatu w czasie kilku sekund.
Załącznik 129021
Właśnie o nim między innymi myślałem zakładając ten wątek. Aż prosi się aby bliżej cyferblaty pokazać.
---------- Post dodany o 09:19 ---------- Poprzedni post był o 09:18 ----------
Ja dzięki naukom helmutha prostowanie w Gimpie robię. Wrzutki fajne :)
W ShiftN też możesz to robic ręcznie, czy wprowadzać korekty po automacie.
Jednak wprowadzanie ręcznie poprawek, to taka robota po omacku. Zmiany widać dopiero po wykonaniu korekcji. Poza tym, możesz korygować jedynie zbieżność w pionie.
W Gimpie, "ciągniesz" narożniki (korygując zbieżność w pionie i w poziomie wg uznania), mając podgląd na bieżąco. Zatwierdzasz zmiany, kiedy widzisz, że efekt Cię zadowala.
Niemniej jednak, uważam, że jest to dobre narzędzie dla tych, którzy nie mają dużych wymagań a widzą, że "coś nie gra" w zdjęciu :D
Helmut, nie musisz mi tłumaczyć zalet. Na co dzień pracuję na PSie, więc wiem o co Ci chodzi, i masz rację. Niemniej jednak w Shifcie łatwiej, prościej a sprawdza się moim zdaniem w 70-80% przypadkow dla amatorki.
Z sobotniego spacerku po rynku w Krakowie ;)
Załącznik 129076
Ten z dzwonnicy sandomierskiej katedry - czeka póki co na jej odrremontowanie.
Pozdrawiam.