Odp: Zakup kliszy w dobrej cenie
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Już nie bądź taki upraszczacz. Te dwa składniki też robisz sam, czy kupujesz gotowe ? ;-)
Jest jakaś granica samoróbki. Aparat wielkoformatowy zrobiłem sam ale obiektywy już kupiłem. Chemię mogę mieszać samodzielnie, bo to jest dla mnie równie proste jak wymieszanie koncentratu z wodą.
Zresztą, jak miałbym wracać do analogowego małego obrazka to albo mając bardzo tanie filmy albo ciąć z rolki. Oddawanie filmu do labu to trochę jak robienie w jpg ;) Można i pewnie nawet efekty mogą być niezłe ale po co się zdawać na innych? Dla mnie sam proces to jest zabawa bo zdjęcia mi wychodzą takie sobie.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzyboo
Oddawanie filmu do labu to trochę jak robienie w jpg ;) Można i pewnie nawet efekty mogą być niezłe ale po co się zdawać na innych? Dla mnie sam proces to jest zabawa bo zdjęcia mi wychodzą takie sobie.
To jest racjonalne.Gratuluje zaciecia.
Wątek dotyczy zakupu koloru C-41, niestety chętnych mało :cry:
Jestem dalej chętny na połowę kartonu, więcej rolek w lodówce = eksmisja z domu ;)
1 załącznik(ów)
Klisze z Rossmanna- Fuji ISO 200
Witam,
temat filmów sprzedawanych w marketach, w tym kosmetycznych jakim jest Rossmann , jest znany. Dotychczas raczej omijałem te klimaty, bo nie kojarzyły mi się dobrze- tanie klisze, jakieś resztki itp. Dzisiaj jednak zaryzykowałem, a to za sprawą opinii otrzymanej wcześniej w jednym z wrocławskich foto-labów, że sprzedawany w Rossmannie negatyw ISO 200 jest naprawdę niezły, zaciekawił mnie ten temat i otrzymałem jeszcze puste pudełko po rolce. Charakterystycznym jest, iż w sygnowanym kartoniku znajduje się pudełku z negatywem w kolorze fioletowym, bez opisów marki ani producenta. Jednak jest to na pewno Fuji wykonany wg starszej technologii emulsji i wg opinii labu o jakości co najmniej kodakowego VR.
Znalazłem i nabyłem. Cena 4,95 zł. Termin VI/2016.
Czas pokaże co to jest;-)
Pozdrawiam
kaz