Przy okazji - Wesołych Świat !
Wersja do druku
Przy okazji - Wesołych Świat !
Fajny bo z czarnego Olka :))) dzięki
A czarne podobno sa lepsze. Przechodzą lepsza kontrole jakości w fabryce...
:)))
No ale znajomy szwagra mówił, ze jego siostry znajomy ( czy kochanek, sam juz nie wiem) słyszał ze czarne sa lepsze...
A wiadomo ze jak szwagier cos mowi, to cos na rzeczy byc musi... :)
Z reszta my ze szwagrem w garażu to kiedys ...no dobra. Opowieść na inna okazje zostawię :)
Powiem tak:
pomysł na kadry całkiem spoko :) - widzę, że lubisz podpatrywać ludzi i przedstawiać ich emocje ale ... obróbka dramatyczna i nie chodzi mi o nazwę filtru - barmichal76 zwrócił uwagę na wyprute z kontrastu i szarawe twarze, które mi też mocno przeszkadzają. Podejrzewam stałe używanie jakiegoś presetu. Zdjęcia w różnym stopniu nie trzymają pionu - niekiedy taki zabieg artystyczny można zastosować, ale nie zalecam tego jako regułę. Ponieważ uczysz się patrzeć to popatrz na treść porad jakie otrzymujesz na forum i może w kolejnych zdjęciach warto się do nich zastosować :wink:
Fajnie ze wypowiadacie sie na temat moich fotek. Spiesze wyjaśnić, ze to filtr "dramatyczny". Ma wady. Duzo wad. Ale tez maskuje wlasnie twarze na korzyść sytuacji. Nie lubię skupiać sie na detalach budowy anatomicznej. Bardziej sytuacja mnie ciekawi. Jest to powód wyboru takiej a nie innej "obróbki".
Z mojego punktu widzenia, "Krzywe" zdjęcia to efekt jak najbardziej - rownież - zamierzony. Kadrujac sytuacje mamy chwilke. Ucięte nogi np korzystając ze stalki. Nie ma czasu ani mowy o tym aby cofnąć sie te dwa kroki. Z reszta nie ma potrzeby mz. Krzywizny widze tez bez aparatu. Na zdjęciach nie przeszkadzają mi one wcale.
Biorę jednak pod uwagę fakt ze zdjęcia robi sie po to, aby ktos je zobaczył. Dlatego cenie sobie takie uwagi jak Wasze. Patrzycie i szczerze piszecie o tym, co myślicie. Dawajcie wiecej. Wszystko co nas spotyka w zyciu, kształtuje nas. Inny punkt widzenia rownież ma wpływ na kolejne decyzje. Dzięki za to.
Nie zrozumiałem. Myślę. że na zdjęciu ze stadionem ani Ty ani nikt z oglądających nie skupiałby się na anatomicznych szczegółach twarzy. A takie wypalone plamy u mnie tylko sprawiają, że zastanawiam się czemu? Paradoksalnie, jeśli zależało Ci na tym, żeby nie był to istotny element fotografii, zastosowana obróbka spowodowała, że widz (ja) skupił się właśnie na nim.
Pozdr