-
lessie, od dawna myślę o tym samym. Picasa to jakby nie to, o czym marzę. Niestety, nie umiem i nie mam czasu, by nad tym posiedzieć. Jakbyś coś ciekawego odnalazł, to daj znać. Chętnie się przyjrzę, może też w końcu będę miał własną, elegancką stronkę.
-
Ja wykryłam fajną stronę generującą albumy, ale zobaczę jak działa i dam Wam znać, co by nie dać plamy. :D
-
za 6 zł miesiecznie mozna skorzystac z uslug www.selia.pl
-
dzięki za linkę Czarny Ptaku a od Ciebie MKróliczku oczekuję relacji z budowania swojej stronki.
-
Jeśli tylko masz jakieś miejsce na serwerze to proponuję ci Simple Viewer: http://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/
Bardzo łatwo robi się galerię, moźesz automatycznei z picassy. Jako źe nie uźywa żadnych mechanizmów po stronie serwera uźywam go nawet źeby zrobić galerię jak daję komuś na płytce.
PS Cmentarz super. Jakbyś napisał trochę o obróbce to byłbym wdzięczny
-
obróbka
1. Wolany raw z lekkim wyostrzeniem i ociepleniem kolorów gdzie trzeba.
2. Podbicie kolorków w trybie LAB
3. Jeśli trzeba było to troszkę korekt w krzywych już w RGB. Przy za wielkich kontrastach wywoływałem dwa,trzy jpegi z orfa i nakładałem na warstwach, potem mazałem niepotrzebne.
4. Zmiękczenie/lekkie rozmycie na warstwie i wymazywanie tego co miało pozostać ostrzejsze.
Spłaszczenie, zmniejszenie, podostrzenie po zmniejszeniu,ramka. Koniec