Moze .
Wersja do druku
Albo składanie panoram wbudowane w aparat, albo darmowy ICE Microsoftu.
Ja bym proponowała w tej sytuacji zdecydowanie pierwszą opcję.
Zdjęcia będę składał więc jaki aparat polecacie żeby zdjęcia były dobre, zdjęcia będę robił na automacie bo na tych wszystkich ustawieniach się nie znam i raczej nie będę znał ( pewne rzeczy przerastają człowieka :)
Sobie obejrzyj np. takie coś
http://youtu.be/w-js995iKZE
A co zrobisz jak to skladanie panoram tez Ciebie przerosnie?Masz jakis plan B w zanadrzu?
Już patrzyłem i sądzę że mnie to nie przerośnie :)
aby złożyć panoramę choć by w ICE, najpierw trzeba wykonać zdjęcia, aby to zrobić w pomieszczeniu, potrzeba (oprócz aparatu) statyw z głowicą, która choć umożliwi panoramowanie, w mniejszych pomieszczeniach również głowica powinna posiadać możliwość ustawienia aparatu w pionie, dodatkowo tego typu zdjęcia wykonuje się w pełnym manualu - czyli ręczny WB, iso, czas, przysłona, jeśli się tego nie opanuje to efekt może być gorszy niż mierny
A życie miało być takie piękne :)
Tak wertuję strony, czytam i czytam i chyba kupię Olympus SZ-31MR ma matrycę cmos, ogniskową 24 mm, robi panoramy i wydaje mi się dobrą propozycją ?
Przyznam, że jestem zaskoczony kierunkiem, w którym idą te rady.
Czy Lotarek chce robić panoramy 360°? Jeśli tak, to chyba lepiej byłoby po prostu, nakręcić film.
Widziałem agentów ubezpieczeniowych, którzy dokumentują szkody zwykłym kompaktem. Skoro do zdokumentowania szkód wystarcza kompakt, to chyba do pokazania pomieszczeń też wystarczy. Klient i tak będzie chciał zobaczyć mieszkanie/pomieszczenie na własne oczy.