Mam podobne zdanie. Nawet już nie chodzi o "fajne" (to też) ale dużo lepsze od strony technicznej (mam na myśli głównie te pierwsze dwie wrzutki) niż z tych nowych aparatów.
Wersja do druku
Dzisiaj przygotowałem kilka zdjęć z E 450 + Sigma 10-20. Zapraszam do oglądania i komentowania.
14 – 15 – 16 – 17 – 18 -19
Żeby się nie powtarzać, że widoczki urocze, to powiem, że na 17 ten kościółek jakby się przewracał. Te foty Twoje takie soczyste, że łkam za latem za każdym razem, jak je widzę.
Ładne zdjęcia. Ładnie panie Arturze. :grin:
Przyłączę się do opinii Koleżanek i Kolegów. Bardzo ładne foty!
Na koniec dnia chciałbym zaprezentować kilka zdjęć wykonanych FZ 28 wspomaganym przez DCR-150, DCR-250. Od chwili zakupu tego skromnego aparatu zainteresowałem się fotografią nieco bardziej czego następstwem był zakup lustrzanek Olympusa. Dzięki za dotychczasowe zainteresowanie i wyrażone opinie o zdjęciach.
20 – 21 – 22 – 23 – 24 – 25
w niemal całości (prócz ostatniego mi się wydaje) wrzuta trzyma porządny poziom ; ) jeśli miałbym wskazać coś ekstra to 22 - fajnie skadrowane i ostre i gdyby nie słabe tło to miało by szanse być czymś wyjątkowym (subiektywnie) ; )
Artur72, pytanie techniczne - w EasyHDR finalnego HDRa generujesz z ORF czy JPG?
Używam darmowej wersji Easy HDR do której nie można załadować zdjęć w formacie RAW. Zazwyczaj robię jedno optymalnie naświetlone zdjęcie w formacie RAW z którego w Olumpus master wywołuje 5 jpg z odstępami 05 EV i dopiero te zdjęcia wrzucam do Easy HDR. Płatna wersja tego programu ma możliwość przetwarzania formatu RAW.
---------- Post dodany o 12:00 ---------- Poprzedni post był o 11:59 ----------