-
Ggrzesiek,
16 - Różyczka zgrabna, delikatne światełko róznicuje czerwień, dodaje lekkości płatkom. Ciut za szerokie ujęcie, jak na mój gust.
17 - Przyprószony i obramowany biela listek ujęty z boku dał dynamiczną kompozycję i sugestywne świadectwo jesieni. Najlepsze.
21 - Szkoda, że tło daje znać o sobie, bo ta abstrakcja włazi w głowe metaforą.
Przyjemnie się konsumuje, fotki smakują.
Pzdr, TJ
-
Bardzo udane fotki.
Róża, mimo że fotografowana już była wiele razy to, zrobiona poprawnie, będzie się podabać.
Mnie się podoba.
Liście w szronie zapewne z wczorajszego poranka?
Bardzo ładne, zwłaszcza 17-ka.
-
Witam
Woytec60, data wykonania zdjęcia się zgadza. Poranek był trochę chłodny ale przynajmniej słoneczny. Niestety nie miałem czasu na więcej zdjęć.
ad. 21 - tło faktycznie przeszkadza. Niestety dopiero po zgraniu zdjęć na komputer pomyślałem, że obiekt można było zajść z drugiej strony.
Coś ze "strzelistej" architektury.
22. Nie jestem przekonany czy to zdjęcie stanowi jakąś "wartość" estetyczną.
23.
Pozdrawiam
-
Witam
Kilka kolejnych zdjęć. Mam nadzieję, że zbytnio nie przynudzam.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32. Próba poprawienia "uchwytu"
Pozdrawiam
-
Trochę za dużo naraz i większość zdjęć z ostatniej serii łudząco przypomina te z przed przedostatniej. Spodobało mi się 31, jakoś od razu wyłowiłem je okiem. Kadr jest najbardziej dopracowany, bez zbędnych elementów i rozpraszaczy. Na większości pozostałych zdjęć z ostatniej serii jest sporo chaosu moim zdaniem.
-
Witam
Chyba faktycznie poszedłem na ilość, a nie na jakość. Dziękuję za rzeczową opinię. Myślałem, że np. "zardzewiały liść" wśród skrawków metalu może być ciekawy. Z tym, że trzeba to jeszcze umieć pokazać :).
Pozdrawiam
-
Nie no, poszedłeś na ilość i na jakość, pomimo że temat powielasz 25,26, 31 jest świetne!
Genialny jest "zardzewiały liść" i ten na zdjęciu 31!
kiedy robiłeś fotki - o której godzinie ? nie bardzo to widzę - jakie światło - czy jest gdzieś bezpośrednio słońce?
Pozdrawiam
-
John100, dzięki. Cieszę się, że nie jest to całkowicie nudna seria. Zdjęcia robiłem wczoraj rano: pomiędzy godziną 8:00 a 9:00. Jakie światło? Poza "zardzewiałym" (nr 26), który jest doświetlony lampą, reszta to światło zastane, ewentualnie zastany cień :), nic ponadto.
Pozdrawiam
-
Witam
Tym razem próba portretu i zdjęcia "sportowego" :).
33. Opowiadałem kiedyś córce o Pippi Langstrumpf i zażyczyła sobie "stylizację na Pippi". Jak widać wielkiej wprawy w przypinaniu spinek do włosów nie mam.
34. Sprint
Zdaję sobie sprawę, że mimo wszelkich starań, do zdjęć córki mogę podchodzić "nieobiektywnie", tym większa prośba o opinie.
Pozdrawiam
-
Dwa "eksperymenty"
35. Negatyw (cyfrowy)
36.