Odp: Nocne zdjęcia z szumem przy isso 100
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Nie złość się - piątek, wódeczka, panienki będzie super ;). Skręcimy iprę, że ho, ho i złość minie ;)
Czyżbyś znowu zapraszał do swojego wątku na wirtualną imprezę? ;-) Liczę, że wszystko co napisałeś w nim będzie. Znając Ciebie jest na to szansa :-)
Sorry za OT ale tak przy piątku chyba można trochę odjechać :-) (od tematu oczywiście;-))
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Pewnie dla mojego dobra powinienem odpuścić ale: Cytuje Pan moją wypowiedz rozdrobnioną na kawałki, kawałki te osobno wielkiego sensu nie mają bo nie wynika z nich że dotyczą tylko i wyłącznie programu lr i odszumiania w nim, CAŁA moja wypowiedz dotyczyła odszumiania w programie lr. Proszę sobie przeczytać to co wytłuściłem a potem moje pytanie które tak Pana złości. Proszę spokojnie przeczytać swoją odpowiedz całą (tą ze złoszczeniem) a następnie jeszcze raz to co zamieściłem w cytacie powyżej. Odpowiedział Pan na MOJE cytaty wyrwane z kontekstu, no więc ja zadałem Panu proste pytanie związane z tym kontekstem :)
Przeczytaj uważnie co napisałeś:
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Cytuje Pan moją wypowiedz rozdrobnioną na kawałki, kawałki te osobno wielkiego sensu nie mają bo nie wynika z nich że dotyczą tylko i wyłącznie programu lr i odszumiania w nim, CAŁA moja wypowiedz dotyczyła odszumiania w programie lr.
Wynika z tego, że skoro kawałki nie mają wielkiego sensu, to całość tym bardziej, skoro dotyczy tego samego :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
... więc ja zadałem Panu proste pytanie związane z tym kontekstem
To Twój kontekst. Ja pisałem o czym innym więc nie pytaj mnie o Twój kontekst.
Ponieważ dziś piątek, kończę dyskusję- skorzystam z sugestii CzaRmaX-a :)
Cytat:
Zamieszczone przez
czarodziej3
Jak widać na zdjęciach zwłaszcza na wodzie wyłazi szum,jak go się pozbyć
Czasem mi taki szum wychodził na pomniejszonych zdjęciach gdy (za) mocno wyostrzyłem przed pomniejszeniem. Może tu problem.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Przeczytaj uważnie co napisałeś:
Wynika z tego, że skoro kawałki nie mają wielkiego sensu, to całość tym bardziej, skoro dotyczy tego samego :shock:
To Twój kontekst. Ja pisałem o czym innym więc nie pytaj mnie o Twój kontekst.
Ponieważ dziś piątek, kończę dyskusję- skorzystam z sugestii CzaRmaX-a :)
To co Pan napisał powyżej jest delikatnie powiedziawszy obraźliwe. Ja Panu niczym nie ubliżyłem. Następnym razem proszę nie dyskutować jak nie wie Pan o czym dyskutuje. Pozdrawiam i miłej zabawy życzę.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie ma słowa o tym, że znajomość Exif-a, jest potrzebna do odszumiania.
Informacje te, są potrzebne do tego aby doradzić jak w przyszłości uniknąć szumów.
Czy teraz to dość jasno "wyłożyłem"?
@Robtor.
Myślę, że kolega Helmuth dokładnie wyjaśnił o co chodzi, a Ty albo nie rozumiesz, albo polemizujesz dlatego, że lubisz...
Pan Czaruś (Laureat) Słusznie zauważył, że jest piątek i należy pogodnie przygotować się do wekendu...:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
@Robtor.
Myślę, że kolega Helmuth dokładnie wyjaśnił o co chodzi, a Ty albo nie rozumiesz, albo polemizujesz dlatego, że lubisz...
Pan Czaruś (Laureat) Słusznie zauważył, że jest piątek i należy pogodnie przygotować się do wekendu...:grin:
Telepatia czy co? :mrgreen:
Moja wypowiedz dotycząca konkretnej jednej rzeczy (odszumiania za pomocą programu lr) została rozłożona na czynniki pierwsze a następnie poddana dowolnej interpretacji i udowadnianiu swoich tez na jej podstawie, a gdy zaczołem jej bronić zostałem po prostu obrażony. Mnie uczono że jeżeli ktoś kogoś cytuje to powinien się najpierw zastanowić nad tym co ten ktoś cytowany pisze i jaki ma sens jego wypowiedź, a dopiero potem się kogoś cytuje. Proszę pamiętać że to nie ja zacząłem rozbierać na części czyjąś wypowiedz tylko stało się odwrotnie. :lol: No a teraz możecie mnie zlinczować... :lol::lol::lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Moja wypowiedz dotycząca konkretnej jednej rzeczy (odszumiania za pomocą programu lr) została rozłożona na czynniki pierwsze a następnie poddana dowolnej interpretacji i udowadnianiu swoich tez na jej podstawie, a gdy zaczołem jej bronić zostałem po prostu obrażony. Mnie uczono że jeżeli ktoś kogoś cytuje to powinien się najpierw zastanowić nad tym co ten ktoś cytowany pisze i jaki ma sens jego wypowiedź, a dopiero potem się kogoś cytuje. Proszę pamiętać że to nie ja zacząłem rozbierać na części czyjąś wypowiedz tylko stało się odwrotnie. :lol: No a teraz możecie mnie zlinczować... :lol::lol::lol:
Drogi autorze wątka: Zacznij od początku: Wstaw z tego lightrooma jeszcze raz fotki z exifem, 2/3 pytań i komentarzy stanie się zbędne.
Zaniedbałeś należyty porządek rzeczy...
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
czarodziej3
Jak widać na zdjęciach zwłaszcza na wodzie wyłazi szum,jak go się pozbyć
"Na szum" używam aplikacji Neat Image. Fotki były małe i potraktowane algorytmem JPG to efekt jest średni, ale warto sobie zakupić za parę groszy ten program - zwłaszcza jak się nie używa RAWów i jest potrzeba zrobienia zdjęcia z ręki bez statywu. Nie wiem dlaczego użyłeś takiego ISO, ale skoro już użyłeś to chyba najlepszy sposób na pozbycia się cyfrowego ziarna