Odp: System obalony - Sigmy z wymiennymi bagnetami :)
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Rozumiem, że mogę zakupić dowolny obiektyw z ich oferty, poprosić na wstępie o zmianę obiektywu i otrzymam pasujące do mojego OM-D szkiełko? Brzmi ciekawie, ale koszty nie są małe.
Az tak fajnie, to chyba nie jest :)
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Rozumiem, że mogę zakupić dowolny obiektyw z ich oferty, poprosić na wstępie o zmianę obiektywu i otrzymam pasujące do mojego OM-D szkiełko? Brzmi ciekawie, ale koszty nie są małe.
Nie. Jeśli szkło nie jest produkowane pod dane mocowanie, to nie ma też tego mocowania w opcjach wymiany.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Warto przeczytać ze zrozumieniem link z pierwszego postu.
Cytat:
Wymienne obiektywy do aparatów bezlusterkowych (obiektywy DN) kwalifikują się do konwersji na następujące systemy mocowania:
MICRO FOUR THIRDS,
SONY E-mount.
O ile się nie mylę, dostępne są raptem dwa obiektywy i wymiana bagnetu kosztuje prawie tyle co nowy obiektyw jeśli doliczy się koszt wysyłki i sama Sigma twierdzi, że szkła dla MILC nie są jej priorytetem.
I słusznie !!!
To mają zaprzestać produkcji szkieł i poprzestać tylko na wymianie typu mocowania?
Toż to totalna bzdura.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Przecież to jest napisane na stronie podlinkowanej w pierwszym poście :)))
No wiesz. Wiele osób się łudziło, że takie 50-500 aktualnie sprzedawane też będzie w tym systemie.
W tej chwili wychodzi, że to obalanie systemu dotyczy tylko jednego droższego szkła. Właśnie 120-300. 18-35 czy 35 1.4 nie warto przerabiać.