Odp: Samyang - prezentacje - zapraszam
Cytat:
Zamieszczone przez
Jaack
Ciekawe jakie były kryteria przyjmowania zgłoszeń. Czy decydowała kolejność czy inne względy.
Kolejność, z całą pewnością.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jaack
Nic nie chcę mówić ale może być coś na rzeczy. Kiedyś zapisałem się na podobną imprezę, kilka minut po jej ogłoszeniu, w rubryce jaki posiadam aparat wpisałem E-3. Nawet nikt się nie odezwał.
Zagadnąłem temat 4/3, choćby z racji takiej, że z braku af pracuje równie dobrze (a nawet lepiej) na m4/3, co rynkiem już jest konkretnym. Takoż i będą obiektywy do testowania w tym systemie :)
A tak na marginesie, właśnie obrabiam zdjęcia z 24/1.4 i 85/1.4, które były ze mną dziś w lesie :)
Tak na drugim marginesie, nowy tilt-shift, mimo że ma być pozbawiony mocowania do olków, można będzie stosować za pomocą przejściówki z ef do m4/3 (jest taka w ofercie w znośnej cenie). Co prawda zrobi się z tego standard (odpowiednik 50mm), ale jego jakość (i tu mówię bez kitu) umożliwi pełne wykorzystanie gęstości klatki nowych penów do robienia panoram, korekt geometrii i mniej efekciarskich procesów od dość już wyeksploatowanego efektu miniatur. Ciekawostką, nie znaną powszechnie, jest możliwość robienia ''antyminiatur'', czyli powiększania GO w makro symulującej pracę na przysłonie 45 i mniejszej, oczywiście przy świetle przysłony minimalnej rzeczywistej 22.
Wyslalem zgloszenie do Krakowa zaraz jak pojawiła się informacja na optycznych i wczoraj dostałem potwierdzenie.
Cytat:
Uprzejmie dziękujemy za wypełnienie formularza rejestracyjnego.
Niestety wszystkie miejsca na wybranych warsztatach Tilt-Shift są już zajęte.
:(
Ale...
Cytat:
Tymczasem serdecznie zapraszamy na stoisko firmowe Samyang do samodzielnego testowania obiektywów – stoisko czynne przez cały czas trwania wydarzenia w Państwa mieście.
Może więc się załapię na fiszaja.
Dostałem dziś taką samą wiadomość.
Nie ma już miejsc :sad:
Kraków, samyang roadshow, kto chce iść a się nie załapał?
Ze względu na nieplanowany wyjazd za granicę nie dam rady iść na prezentację TS24mm w Krakowie 26 maja o jedenastej.
Kto się pierwszy zgłosi pod moim postem z deklaracją, że chce sie wybrać temu (tej) oddam swoje miejsce.
Później wieczorem wyślę namiar na siebie na pw.
Sprawa już nie zakończona. Znalazł się chętny.
Samyang 16/2DX w sprzedaży już w lipcu, cena $450. Ztcw to T/S jest tańszy w USA, ciekawe co z polską ceną i *&^%$ kiedy będzie 10/2.8DX.
Ten Samyang 16/2 ma być drugim obiektywem tego producenta z mocowaniem mikro 4/3.
Zdaje się, że jest całkiem duży. Ciekawe jak jakość optyczna.