witam
mam to szczescie ze za moim blokiem jest juz koniec Krakowa.
1Załącznik 86745
2Załącznik 86746
3Załącznik 86747
Wersja do druku
witam
mam to szczescie ze za moim blokiem jest juz koniec Krakowa.
1Załącznik 86745
2Załącznik 86746
3Załącznik 86747
spacer wieczorny , mysle ze było juz troszke ciemno , a szans na statyw czy unieruchomienie " modela " żadne.. prosze o porade , co mozna zmienic dla lepszego efektu.
1Załącznik 86748
2Załącznik 86749
Takim zestawem można robić zdjęcia, że kopara opada. Twoje określenie "moje miasto" jest mocno na wyrost - skoro robisz zdjęcia wyłącznie z okna albo na starówce. Starówka krakowska nie jest Twoja - jest wszystkich i nikogo, dlatego zdjęcia z takich miejsc, nawet technicznie lepsze od Twoich, są niczyje i dla nikogo. Zdjęcia z okna to robią starzy mistrzowie, którzy już zrobili wszystkie możliwe zdjęcia - a teraz ich stare nogi bolą. Jak ktoś jest nowy to powinien ruszyć cztery litery i spenetrować "swoje" miasto z buta. Zdjęcia pieska mają przynajmniej wymiar osobisty(bo to rzeczywiście Twój piesek).
Generalnie na razie zdjęcia są przypadkowe i pełne wad. Mi spodobało się jedno zdjęcie z pieskiem i jedno z okna, ale nie mogę powiedzieć - które. W każdym poście wprowadzasz od nowa tę samą numerację co utrudnia identyfikacje zdjęć.
mysle że określenie moje miasto ma wymiar ogólny - w końcu każdy gdzieś mieszka. po 38 latach w krakowie musze tak stwierdzic .... ok poprawie numeracje zdjeć . prawie wszystkie zdjęcia z okna powstały w zimie lub wczesna wiosną , stad ich ilość.oprócz tego nie ukrywam ,ze jestem bardzo zadowolony z takiej przestrzenii zza oknem - po 28 latach wpatrywania sie w mur bloku naprzeciw. oczywiście przyjmuje wszystkie argumenty bardziej doświadczonego kolegi.kolegi
witam
przejrzałem twoją galerię , piekne zdjecia choc rozumiem że twoje ukazanie miasta polega na znalezieniu miejsc mało znanych. spróbuje poszukac i u mnie takich miejsc. odnośnie kolorów czy sa mocno poprawiane zdjęcia, czy raczej jest to kwestia jakiś specjalnych ustawień aparatu - o których może nawet nie wiem...
Mnie zastanawia ile razy masz zamiar nam pokazać to samo zdjęcie z Bramą Floriańską?
https://forum.olympusclub.pl/attachm...747140&thumb=1
witam
tak jak pisałem wcześniej admin poprosił mnie o umieszczenie wszystkich zdjec w jednym watku .poprzednio było w osobnym watku . czestotliwosc pojawienia sie kilku zdjec nie wynika wiec z mojego wrazenia ze jest to zdjecie " super " , ktore chce wyeksponowac wszedzie. to juz sie nie powtórzy , sorki za zamieszanie...
witam ponieważ zbliża sie lato ( a lubie wtedy gdzieś polecieć )chciałbym skorzytać z rad bardziej doświadczonych fotografow. zdjęcia z tamtego roku pochodzą z turcji , gdzie byłem zmuszony _ po kradzieży starego aparatu _ do zakupu olympusa vg 110. przesyłam wiec fotki z gorszego aparatu , ale bardziej chodzi mi o opinie co moge poprawic , aby w tym roku zdjecia z pena były ok.
p.s. zgodnie z obietnica numeruje kolejno zdjęcia
3Załącznik 86917
4Załącznik 86918
5Załącznik 86919
6Załącznik 86920
7Załącznik 86921
dzarro - ja Ciebie proszę nie "Starówka"! Starówka jest jedna jedyna ta warszawska i Ty jako Warszawiak powinieneś o tym wiedzieć... W innych miastach jest po prostu "stare miasto" i takie określenie funkcjonuje w Krakowie.
ok, koniec off-topica
dotarłem dopiero na metę ...
8Załącznik 86959
9Załącznik 86960
10Załącznik 86958
11Załącznik 86957