Odp: Kenko DG Auto Extension Tube + mZD 60 Makro
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
@ nyny
- ja je widzę u cyfrowych
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-dg-au...micro-4-3.html za niecałe 8 stówek, amazon wychodzi chyba drożej.
--------
@ banc
- jak już temat został podbity - to mam pytanie czy próbowałeś policzyć jaką uzyskuje się skalę odwzorowania przy zastosowaniu tych pierścieni?
Odgrzebałem zdjęcia testowe linijki. Wychodzi mi, że na szerokość mam trochę ponad 10mm. Czyli zakładając szerokość matrycy 17.3mm mamy w przybliżeniu 1.7.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Odgrzebałem zdjęcia testowe linijki. Wychodzi mi, że na szerokość mam trochę ponad 10mm. Czyli zakładając szerokość matrycy 17.3mm mamy w przybliżeniu 1.7.
ale to z którym pierścieniem bo w zestawie są dwa... czy może z obydwoma?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
ale to z którym pierścieniem bo w zestawie są dwa... czy może z obydwoma?
Z dwoma jednocześnie.
4 załącznik(ów)
Jeszcze kilka zdjęć lodowo śnieżnych z zestawu. Niektóre lekko przycięte w poziomie.
11.Załącznik 86381 12.Załącznik 86382 13.Załącznik 86383 14.Załącznik 86384
Mam Meike do Nikona - złego słowa nie powiem. Toż to kawałek rurki ze stykami i bagnetem ;) Najważniejsze w tym wszystkim wykonanie - matowe wnętrze i nie kiwające się ładnie prostopadłe bagnety.
Sie wlasnie zastanawiam czy tez sobie nie zamowic, tylko potem jeszcze musialbym cos kupic zeby pod to podpiac, a ze wybor mizerny to juz inna sprawa ;)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Sie wlasnie zastanawiam czy tez sobie nie zamowic, tylko potem jeszcze musialbym cos kupic zeby pod to podpiac, a ze wybor mizerny to juz inna sprawa ;)
pozdro
No co ty. Można podłączyć nawet Sigmę 150 :wink:. Nawet się fajnie taki zestaw trzyma. Tzn. trzyma się za obiektyw, a body wisi sobie jako dodatek.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
No co ty. Można podłączyć nawet Sigmę 150 :wink:. Nawet się fajnie taki zestaw trzyma. Tzn. trzyma się za obiektyw, a body wisi sobie jako dodatek.
Do tego sa normalne z duzego systemu pierscionki ;)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Ja chce je spróbować z mD75 do delikatnego zbliżenia i mZD12-50 żeby spojrzeć czy da się 1:1 zrobić na tym.
Po przeliczeniu na PayPalu wyszło 166zł, więc cena fajna.