Toż to bluźnierstwo :DCytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Wersja do druku
Toż to bluźnierstwo :DCytat:
moim zdaniem tak ale jeśli nie nabierze cech "typowego" zarozumiałego wrednego naśmiewającego się z innych sprzętów "kamuniarza" (nie dotyczy wszystkich naszczęście)Cytat:
mój koleszka też latał do serwisu ze swoim 30d na "strojenie" :) więc może ten typ tak ma? mi osobiście ten aparat przypadł do gustu ale nie za taką kwotę
Ja znam kilku zadowolonych użytkowników 30D, którym serwis na Żytniej jest zbędny a wojny systemowe to dla mnie dziecinada.
Kilku napewno :mrgreen: Wczoraj znowu poczytałem sobie canon-board.info O winiecie na 5D oraz strojeniu dwu cyfrowych puszek. Na deserek o problemach z AF.Cytat:
Zamieszczone przez matzone
Dlatego nadal jestem z Olympusem mimo, że mnie czasami polityka firmy rozbraja. Zobaczymy czy 35-100/2,0 zcementuje ten trudny związek :razz:
heh Fatman też już szkiełko reguluje.. ;p
Porąbana jest pod tym względem polityka canona...
Hmmm... nie wiem czy to tylko problem polityki. Muszą być techniczne problemy z wyeliminowaniem tej przypadłości. Obiektyw wyprodukowany przechodzi kontrolę jakości. Po podpięciu do puszki zauważamy, że coś jest nie teges. Problem ponoć leży po stronie puszki więc wysyłamy puszkę ze wszystkimi obiektywami z którymi zauważyliśmy problem do serwisu. Serwis kalibruje puszkę pod obiektywy. Jest ok.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Wychodzi na to, że problem leży po stronie AF puszki. Patrząc po ostatnich newsach być może Canon ma problemy z AF?
Zaznaczam, że nie wiele znam się na technice. Zadaję sobie proste pytania by zrozumieć, dlaczego taki gigant produkcji sprzętu foto nie może wyeliminować tek poważnego problemu :roll:
Zdaję sobie sprawę, że jest wielu zadowolonych użytkowników z drugiej stony tych niezadowolonych jest również spore grono.
Co nie zmienia faktu, ze jest chore to, gdy kupujesz puszkę i szkła za grube tysiące (5d i wyżej) i nie działa zestawik tak jak ma działać...
Z tym polemizować nie mam zamiaru. Min. z tego powodu nadal mam Olympusa i kupuję 35-100 nie zaś 85/1,2 ;-) Dla takich ludzi jak ja to argument za nie kupowaniem Canona. Mieszkając zagranicą i nie mam czasu oraz często możliwości serwisowania sprzętu. Takich ludzi jest sporo...Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Przecież 35-100 CI się nie podobało ;p
Ze względu na gabaryty. Miałem ten obiektyw podpięty sporo czasu pod puszkę i wiem co piszę. Jego waga jest upierdliwa. Decyzja zapadła po kolejnym podejściu pod Leica 25/1,4. Niedostępność produktu zdecydowała. Chcę coś do portretu i nic lepszego nie jestem w stanie wymyślić. Mam 50 Macro, ale...Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Przy okazji przyda się na imprezy kulturalno/rozrywkowo/sportowe. Patrzyłem na SIGMA 34/1,4, ale po tych wszystkich przykrych przypadkach pominąłem go w rozważaniach. Obiektywy z goła różne z drugiej strony czy coś w naszym systemie jest bardziej przydatne pod portret niż 35-100/2,0? Chyba nie... więc na gabaryty i wagę trzeba przymknąć oko. Gdy nie ma się tego co się lubi, lubi się co się ma ;-)
Zdania nie zmieniam... 35-100/2,0 na latanie z nim po mieście czy spacerowanie kompletnie się nie nadaje. Zbyt duży i nieporęczny...