Odp: OM-D na wycieczce - używanie zamiast testowania
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Chcesz szerokosci i wygody? Masz 7-14 Panasia
Obawiam się, że to jest następny zakup. Gdyby tak jeszcze był /2,8, a nie /4...
Tak dużo osób w tym wątku chwali tego 9-18, że jak tylko mi katar puści to się pofatyguję i raz jeszcze pomacam. Może zauważę co mnie odrzuciło od tego szkła za pierwszym razem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bacio
Obawiam się, że to jest następny zakup. Gdyby tak jeszcze był /2,8, a nie /4...
Tak dużo osób w tym wątku chwali tego 9-18, że jak tylko mi katar puści to się pofatyguję i raz jeszcze pomacam. Może zauważę co mnie odrzuciło od tego szkła za pierwszym razem.
Domyślam się po tym jak go otworzyłeś i ustawiłeś na 9mm to cię odrzucił jego wygląd :) , a dwa jego plastikowa obudowa. To jest jestem w stanie zrozumieć, ale z tym , że jest duży to pojechałeś :D . Ja tam bardzo lubię to szkiełko, tylko trzeba go poużywać , a nie wyciągnąć z pudełka i zaraz odesłać sprzedawcy.
plastikowość tego obiektywu podważa jego cenę, choć optycznie ok
Cytat:
Zamieszczone przez
danmacz
plastikowość tego obiektywu podważa jego cenę, choć optycznie ok
Nie pisz źle o jego cenie, bo cię tu co poniektórzy zjadą , że bluźnisz i jak cię nie stać to nie kupuj
Cytat:
Zamieszczone przez
Bacio
miałem podobnie, na szkoleniu Olympusa wziąłem to do ręki i się zaśmiałem, że tyle kasy za takie dziadostwo trzeba dać. Pierwsze wrażenie było bardzo negatywne, kilka miesięcy później miałem okazję zabrać to szkiełko na tydzień w Tatry. Troszkę dłuższe z nim obcowanie sprawiło, że przypadło mi ono do gustu i przez tych kilka dni było moim podstawowym obiektywem.
Ja przez 80% czasu w górach mam założonego 9-18 a chciałoby sie szerzej :) Szkoda, że na 7-14 nie da się założyć polara
Kilka osób pokazało, że S7.5 bardzo dobrze spisuje się w górach, horyzont ustawiasz w połowie kadru i masz baaardzo szerokie kadry prawie bez specyficznego dla rybiego oka gięcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
dao
Kilka osób pokazało, że S7.5 bardzo dobrze spisuje się w górach, horyzont ustawiasz w połowie kadru i masz baaardzo szerokie kadry prawie bez specyficznego dla rybiego oka gięcia.
Dokładnie, im dalsze plany tym mniej widac efekt rybiego oka.
Tylko, że gdybym chciał wepchnąć z boku w kadr jakieś drzewko lub kamień to już tak różowo nie będzie