Ale ze zdjęciami aut to jak z foto stockowa. to nie sa artystyczne fotki :)
Kup ZD14-54 albo Panasa 14-50 i bedzie ostro jak żyleta.
Wersja do druku
Ale ze zdjęciami aut to jak z foto stockowa. to nie sa artystyczne fotki :)
Kup ZD14-54 albo Panasa 14-50 i bedzie ostro jak żyleta.
Ale po co ma kupować, skoro wystarczy najpierw ustawić mniejszy otwór przesłony i wyostrzyć zdjęcia? Jak tego nie zrobi to i z 14-54 będzie niewyraźnie.
W pierwszej kolejności wykorzystam wasze rady, niezależnie od przetestowania ustawień będę szukał używanego obiektywu 14-54 ( lub 11-22)
Nie chcę zaśmiecac forum więc zapytam tu:
- jaki polecacie staty ?
- 14-54 w opcji I czy II ?
masz 25mm/f2.8, jasne fajne szkło, jak pasije Ci ta ogniskowa to nie polepszaj
A co jest złego w tym który masz? Wyłączasz stabilizację jeśli używasz statywu?Cytat:
Nie chcę zaśmiecac forum więc zapytam tu:
- jaki polecacie staty ?
Co do zdjęć wewnątrz auta, jeśli przymkniesz obiektyw do f8-11 to z ręki nie zrobisz ostrego zdjęcia (patrząc na czasy przy których robisz obecne fotki). Używasz wewnątrz jakiegoś podparcie?
No i za kolegami - wyostrzaj po zmniejszeniu, GIMPa polecam.
a czy jesli Ci napisze, bo jestem na kupnie auta, ze własnie takie fotki mi pasuja? Jak ogladam auta w necie to nie potrzebuje pieknych zdjec z małą GO, artyhstycznych etc. chce widzieć wlasnie takie zdjecia, zdjecia na ktorych dobrze widze oferowany produkt... :)
Witam,
Posiadam: E-510+kity+ZD25mm+FL36R
Potrzeby: Zdjęcia statyczne samochodów (wnętrze również), spacery, wyjazdy, rodzina (dzieci 2 i 4 letnie szaszki :) )
Od ponad tygodnia czytam/kombinuje i potrzebuje waszej rady, chce dokonać kilku zmian i zastanawiam się nad:
1. Dokupieniem obiektywów: 9-18 (szeroko ale boje się że trochę ciemno) oraz 14-54 lub 12-60 - czy moja puszka da oczekiwane rezultaty i komfort w/w obiektywami ?
Dodam, że myślałem nad używanymi ale czy warto ?
2. D7000 + 35mm + 18-105mm + lampa – wiem, że nie będzie tak szeroko ale może jest to bardziej przyszłościowe podejście ?
3. Inne propozycje ?