Odp: Olympus PEN E-PL3 Serwis
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Trafi do jakiegoś domu dziecka jako podarunek bo jest uszkodzony i nie nadaje się do naprawy
albo trafi na przemiał. Nie wiem. różnych rzeczy mógłbym się spodziewać ale nie że trafi z powrotem do innego właściciela serwisowanego sprzętu :)
Fiskus byłby równie zadowolony jak dzieci gdyby ktoś chciał przekazać taki sprzęt domowi dziecka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Oni moze tak-my nie.Postawilem sie w Twojej sytuacji.Tez jestem niezadowolony.Chyba nawet bardziej jak Ty.Jeszcze nigdy nie bylem tak niezadowolony.Ja to nawet juz dwa miesiace nie bralem aparatu do reki.Raz tylko sporadycznie trzy pstryki zrobilem.
Ironia naprawdę bardzo udana... ale ja odkładałem bardzo długo na aparat i wymagam by był sprawny w 100% i służył mi do robienia zdjęć a nie do ciągłej wędrówki do serwisu...
Niektórzy odkładają znacznie więcej na auto lub mieszkanie, a potem mają akcje serwisowe, bądź krzywe ściany. Im prędzej zrozumiesz, że to tylko elektronika i może się psuć tym lepiej dla Ciebie. Wyślij aparat, dostaniesz nowy - skoro piszą, że nowy - to tak będzie.
Bardziej mnie martwią dead pixele na matrycy niż na ekranie LCD. Swoją drogą to w każdym moim aparacie ujawniają się jakieś świecące piksele na matrycy, a to od wyższego ISO, a to od czasu powyżej 1 sekundy.
Co do pytania, to stan migawki sprawdzisz włączając menu serwisowe. Opis tutaj: https://forum.olympusclub.pl/threads...+serwisowe+pen
Cytat:
Zamieszczone przez
srookers
Ironia naprawdę bardzo udana... ale ja odkładałem bardzo długo na aparat i wymagam by był sprawny w 100% i służył mi do robienia zdjęć a nie do ciągłej wędrówki do serwisu...
Ale myslę, że wszyscy sie z Tobą zgadzają. Kupując nowy produkt ten powinien działać bez zastrzeżeń. Zwłaszcza, jeśli jest narzędziem.
Niestety takie rzeczy zdarzają się i w przemyśle motoryzacyjnym i w we wspinaczkowym i pewnie w każdej innej branży.
Gdzieś się okazało że jest szkło w słoiku, gdzieś nie działa ABS, coś pęka przy bocznym obciążeniu, coś przestaje działać coś nie bangla gdzieśchlapie olejem po matrycy itp itd.
Pytanie jak zachowa się serwis. Tu szału nie ma skoro 3 x wysyłasz do serwisu. Ale moim zdaniem obawy, że Ci dadzą uzywany jako nowy są bezzasadne.
a co do menu serwisowego to we wcześniejszych aparatach liczba przy literze R oznaczała przebieg migawki...
tak było w lustrzankach
R – całkowita liczba wykonanych zdjęć
S – licznik zdjęć z lampą błyskową
C – licznik podniesień lustra
U – licznik uruchomień systemu strząsania kurzu z matrycy (SSWF)
V – licznik uruchomień trybu LiveView
B – licznik zdjęć zrobionych z włączoną stabilizacją matrycy
siłą rzeczy informacje o podniesionym lustrze nie powinno być w PENIE :)
Cytat:
Zamieszczone przez
dao
Niektórzy odkładają znacznie więcej na auto lub mieszkanie, a potem mają akcje serwisowe, bądź krzywe ściany. Im prędzej zrozumiesz, że to tylko elektronika i może się psuć tym lepiej dla Ciebie. Wyślij aparat, dostaniesz nowy - skoro piszą, że nowy - to tak będzie.
Ale tutaj nie chodzi o to że elektronika nie ma prawa się zepsuć, tylko o jakość obsługi serwisu firmy Olympus...
Firma zrozumiała swój błąd oferując wymianę na nowy egzemplarz, nic tylko się cieszyć. Inne firmy by Cię zlewały, do czasu opisania problemu na wykopie.
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Ale myslę, że wszyscy sie z Tobą zgadzają. Kupując nowy produkt ten powinien działać bez zastrzeżeń. Zwłaszcza, jeśli jest narzędziem.
Niestety takie rzeczy zdarzają się i w przemyśle motoryzacyjnym i w we wspinaczkowym i pewnie w każdej innej branży.
Gdzieś się okazało że jest szkło w słoiku, gdzieś nie działa ABS, coś pęka przy bocznym obciążeniu, coś przestaje działać coś nie bangla gdzieśchlapie olejem po matrycy itp itd.
Pytanie jak zachowa się serwis. Tu szału nie ma skoro 3 x wysyłasz do serwisu. Ale moim zdaniem obawy, że Ci dadzą uzywany jako nowy są bezzasadne.
a co do menu serwisowego to we wcześniejszych aparatach liczba przy literze R oznaczała przebieg migawki...
tak było w lustrzankach
R – całkowita liczba wykonanych zdjęć
S – licznik zdjęć z lampą błyskową
C – licznik podniesień lustra
U – licznik uruchomień systemu strząsania kurzu z matrycy (SSWF)
V – licznik uruchomień trybu LiveView
B – licznik zdjęć zrobionych z włączoną stabilizacją matrycy
siłą rzeczy informacje o podniesionym lustrze nie powinno być w PENIE :)
Ok :) dzięki za informację.
Może wiesz jak wejść w to menu serwisowe w PENie?
Szukam na forum ale nic nie znajduję...
Dostaniesz nowy egzemplarz.Ten Twoj zostanie sprzedany jako uszkodzony i nienadajacy sie do naprawy.Wielu czeka az tak uszkodzony bedzie moglo kupic.Ciezko sie dostac na liste kupujacych czasem,jak jest cos na sprzedarz.
srookers - Zacznij od szukania/czytania tego wątku - post #24.