Odp: OM-D i obiektywy marzeń, gdy cena nie jest istotna - Wielka Trójca
Z jasnego tele to bym wolał 50-150/2.8 od tego co jest w tej chwili.
BTW coś nie widzę żadnego obiektywu w super cenie na znanym portalu aukcyjnym, albo znikł, albo jakiś ślepy jestem.
O tym piszę: Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH za 1899zł. Jeszcze jest.
Do dzisiaj mnie pytają gdzie kupiłem odpowiednik dla dużego systemu za 2kzł chociaż już chyba ze dwa lata minęły.
Pozdrawiam.
Może nie nazwałbym tego aż marzeniem, ale bardzo brakuje mi odpowiednika nikonowego 18-105, czyli czegoś w okolicach 14-80. Powinien być mały, lekki, nie musi być jasny, nawet zwykłe 4-5,6 wystarczy, byleby dawał bardzo dobrej jakości obraz na pełnej dziurze. Mam i często używam 14-150, ale zapewne z powodu tak dużego zakresu, jest taki sobie, więc gdy mi zależy na lepszej jakości fotek, zabieram 14-45 Panasa i Olkowy 40-150 z zestawu portretowego :-)
@Joki - to faktycznie cena rewelacja :) Myślałem, że to może któryś z zoomów X jest w tej dobrej cenie (o ja naiwny).
Jeśli tylko 3 i tylko z istniejących szkieł to: 7-14, 12-35 f/2.8, 35-100 f/2.8.
Ja znow rozwazam m43 ale tylko w wersji OM-D i do tego 17/1.8, 60mm macro i 14-150 jako zoom spacerowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
ajt
nie musi być jasny, nawet zwykłe 4-5,6 wystarczy, byleby dawał bardzo dobrej jakości obraz na pełnej dziurze
No to ja jestem na przeciwległym końcu skali, musi byc jasny, jak marzyć to marzyć, niech Voitek dorobi AF do 25/0.95 i wtedy 12-25-75 i OM-D w znośnej cenie do kompletu...
Jak marzyć to marzyć. 12tke,25tke i 75ke. ,nie wymieniam 45tki ponieważ już posiadam a na spacerek wystarczy 12-50. Ale moim skromnym zdaniem trzy pierwsze + 45 zestawik mniud malina,a to wszystko podparte 100-300 i jestem cały happy.12tke i 100-300 zleciłem już zakupienie za wielką wodą znajomym :)
Gdyby zrobili 14-35 lub lepiej 12-35 ze światłem 2,0 jak do dużego systemu to biorę w ciemno. Pansowe 2,8 to nie