Odp: (Pod)różne i przeróżne by RobertW3D
Muszę się przyznać że chodziły mi po głowie pomysły ze zmianą systemu na jeden ze "słusznych". Na szczęście przeważył zdrowy rozsądek oraz fakt że parę miesięcy wcześniej zakupiłem używany ZD 14-54 oraz nowy ZD 35 macro. Zmiana na podstawowy model Nikona czy Canona i dokupienie paru odpowiednich szkieł, a tylko to z powodu budżetu wchodziło w rachubę, nie miała najmniejszego sensu.
Oczywiście podejrzenia co do tego że to Ty sprzątnąłeś mi z przed nosa używaną E-5 to był żart, a gdyby nawet to przynajmniej miał bym pocieszenie że jak widzę trafiła w godne ręce.
Już nie zaśmiecam Twojego wątku i czekam na więcej wrzutek. Oceniać się nie odważę ale chętnie sobie polukam.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
krisder
Już nie zaśmiecam Twojego wątku i czekam na więcej wrzutek. Oceniać się nie odważę ale chętnie sobie polukam.
Oceniaj, oceniaj - każda konstruktywną uwagę sobie cenię.
A skoro jest w narodzie chęć do oglądania kolejnych fotek, to proszę bardzo - z "biegu" po Krakowie:
10. Nocna zmiana kwiatów
Załącznik 72374
Ostatnia wrzutka też mi się podoba i problem w tym że nie potrafię konstruktywnie napisać dlaczego. Jestem prostym "naturszczykiem" i to co uda się zrobić na etapie pstryknięcia aparatem to już pozostaje. Prosta obróbka w Picassie i zdjęcie gotowe. Nie posiadam i nie potrafię obrabiać photoshopem ani innym podobnym programem graficznym a wiem że większość prac prezentowanych na tym forum to efekt działania tych że. Nie jest to oczywiście zarzut z mojej strony a wręcz lekka zazdrość. Nie jestem w stanie stwierdzić czym obrabiasz swoje prace, ale efekt jak dla mnie jest ok.
Gdybyś miał coś ciekawego w macro (posiadasz ten sam obiektyw) to chętnie obejrzę.
Krisder - właśnie w tym problem, że ja też nie obrabiam :) też preferuję zdjęcia prosto z aparatu. Co najwyżej później je prostuję, kadruję i z rzadka koryguje ev tudzież wb :) to zdjęcie tylko lekko wyprostowalem :)
Jeszcze bardziej mi się podobają Twoje zdjęcia i nadal czekam na macro.:grin:
2 załącznik(ów)
To teraz coś zimowego:
11. Takie sobie tam igiełki ;)
Załącznik 76321
12. A może już pójdziemy do domu - nos mi zamarza :)
Załącznik 76322
Psia morda przecudna :mrgreen:
3 załącznik(ów)
Znowu mnie naszło na błąkanie się po Krakowie nocą :)
13.Załącznik 78056
14.Załącznik 78057
15.Załącznik 78058
Zaczarowana dorożka, czyli 13 wydaje mi się najbardziej fascynująca.
Pozdrawiam
Zgadzam się. 13 najfajniejsza.