Odp: Konkurs na logo zlotu w Łodzi 2012
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
A może coś takiego, można przerysować.
Pozdrowerki
A gdzie żydowska i niemiecka i rosyjska historia przedsiębiorczości tego miasta i jego świetności? Lepsze logo neutralne, odwołujące się do łodzi...
Andrzeju ten obrazek to Polski symbol Łodzi, bo te międzynarodowe choć niestety tworza historię tego miasta z polską niedolą raczej sa związane.
To tylko moja propozycja pod ocenę.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Andrzeju ten obrazek to Polski symbol Łodzi, bo te międzynarodowe choć niestety tworza historię tego miasta z polską niedolą raczej sa związane.
Z całym szacunkiem, ale gdybyś tego nie napisał w życiu nie zgadłbym że to fotka z Łodzi. Dla mnie niełodzianina to żaden symbol.
Romku z czym kojarzy się Tobie Kościuszko?????? Z żydami, Niemcami, Kacapami czy z Polską????????????????
Od tego miejsca pl. Wolności zaczęła się rozbudowa Łodzi we wszystkie strony. To jest najbardziej polski symbol tego miasta.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Sekretariat jak zwykle stanął na wysokości zadania.
No ba! Sekretariat nigdu nie zawodzi! Sekretariat jest zawsze czujny :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Romku z czym kojarzy się Tobie Kościuszko?????? Z żydami, Niemcami, Kacapami czy z Polską????????????????
Od tego miejsca pl. Wolności zaczęła się rozbudowa Łodzi we wszystkie strony. To jest najbardziej polski symbol tego miasta.
Ten ktoś na fotce to Tadeusz? Widzisz, to też Ty wiesz a ja nie koniecznie widzę. Dla przypomnienia - szukamy logo zlotu a nie Insurekcji Kościuszkowskiej :) notabene kojarzącej mi się z Krakowem :D
A tylko z Krakowem???
Ja nawet pomyslałem że zrobię z tego szkic, ale to nie musi być odpowiednie logo, to kwestia zdania uczestników.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
A tylko z Krakowem???
Biker, nie o to chodzi czy "tylko", chodzi o to że to pierwsze skojarzenie. Idea logo to właśnie wywołanie skojarzenia. Logo nie służy do studiowania :)
Wiem, tak pomyślałem z tym obrazkiej i go pokazałem. I tak przemówił, bo Ty nie wiedziałeś że to obrazek z Łodzi a ten facet na pomniku to Kościuszko:wink::wink:.
Logo może być graficzne ja nie wnoszę sprzeciwu:wink:.
Niech będzie po staropolsku, herb Łodzi z roku 1577
a jeszcze lepiej łódka z papieru (origami) unosząca się na wirtualnych falach, tylko niestety nie narysuję, nie umim:wink: