Chyba każdy na forum chcociaz raz aktualizował FW swojego body, obiektywu czy lampy.
Jakoś nie slychacć o tragediach.
Rób śmiało ale dokładnie z zaleceniami i nie bój nic.
Wersja do druku
Chyba każdy na forum chcociaz raz aktualizował FW swojego body, obiektywu czy lampy.
Jakoś nie slychacć o tragediach.
Rób śmiało ale dokładnie z zaleceniami i nie bój nic.
He he - takiej gwarancji nikt ci nie da. Poprawnie przeprowadzony upgrade powinien sie udac na 99.99%, reszta to np. energetyka jeśli wyłączy prąd. Jesli sie boisz upgrade'u wyślij sprzet do serwisu.Cytat:
Zamieszczone przez jones
U mnie chodzi Sandisk CompactFlash Extreme III 8GB. Ale po zgraniu zdjęć na komputer aparat pokazuje No Picture przy zapełnionej karcie...Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
4 GB Ultra II, brak żadnych problemów jak do tej pory,działa odrobinę wolniej niż Kingston elitePro 1Gb (x50).
Przy zakupie, dostałem TAKĄ kartę. Będzie to bujać na moim e1? Bo jest na razie nieodpakowana.. Odpakować?
Bo słyszałem o jakichś problemach we współpracy Kingston - e1.
Więc?
pozdr
sprzedaj tą gigówkę na allegro. raz że za mała, dwa że awaryjne badziewie (Kingston). dostałem coś podobnego z E-330 i od razu poszło na aukcję.
Rozumiem.. Czyli nie warto otwierac. Sprzedam jako nową na allegro i kupię.. Sandiska? Extreme III? Dziadzio wykorzystuje całą prędkość III?
Akurat ten model Kingstona jest najgorszy i najwolniejszy. Ogólnie chwalę sobie tą firmę, ale z modelami Elite Pro.
PrzemQ:
sprawdź osiągi tych kart i przeczytaj co właśnie napisałeś... ŻADEN aparat na świecie nie wykorzystuje PEŁNEJ prędkości kart SanDisk Extreme III. takie osiągi może wykorzystać jedynie dedykowany czytnik SanDisk Extreme (CF & SD).
dla E-1 idealna jest seria II, dla E-330 seria III, dla E-410/E-510 seria IV. poszukaj - pełno takich informacji na forum.
W cenie SanDisk ULTRA II 4.0 GB mozna kupic np. PRETEC CF 4GB 133x 20MB/s CHEETAH III