Odp: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0
Zatkało mnie. Nie potrafię skomentować.
Byłem ciekaw tej stałeczki ale takie info:shock:
To naprawdę nadaje się tylko do landscapów ze statywem (przynajmniej w warunkach Europejskich) ale musi być ostre i diabelsko tanie. W streecie sobie tego szkła nie mogę wyobrazić.
Dlaczego w streecie nie możesz sobie wyobrazić?
Poczytaj jak Rafał Czarny robi streeta.
Cytat:
Zamieszczone przez
skrzynka97
Dziękuję, postoję. :mrgreen:
witam
wole uzyc kita
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Darekw1967
wole uzyc kita
Kit nie jest żadną alternatywą dla naleśnika. 14/2.5 będzie tu lepsze, imho. Ciekawym tych rogów.
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Dlaczego w streecie nie możesz sobie wyobrazić?
Poczytaj jak Rafał Czarny robi streeta.
Grizz szkiełko jest po prostu za ciemne - tak moja K-7 jak i wszystkie Olki do OMD mają ISO użyteczne max 1600. Nawet przy dobrej pogodzie w węższej uliczce czasami muszę podnieść ISO. A często też zależy mi na rozmyciu tła.
Jak zaczną toto dawać w zestawach, to pewnie będzie spory wysyp na aukcjach w niskiej cenie. Wtedy sobie kupię, chyba że wczesniej w cenniku OJ będzie jakaś super promocja dla bractwa :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ajt
Jak zaczną toto dawać w zestawach, to pewnie będzie spory wysyp na aukcjach w niskiej cenie. Wtedy sobie kupię, chyba że wczesniej w cenniku OJ będzie jakaś super promocja dla bractwa :)
I to jest konstruktywna odpowiedź. A teraz Panowie proszę wrzućcie po tej pasjonującej dyskusji Wasze dzisiejsze foty do DITL-a. W imieniu Saboora zapraszam.
Pewnie do takiego E-PM będzie idealne do kompletu i do kieszeni, bo narazie to taki E-PM nawet z 20/1,7 już nie jest taki malutki. No może z krytykowanym 17/2,8 jest całkiem nieźle ale jak tak 15tka będzie jeszcze bardziej 'plackowata' to może byłby fajny komplecik.