ale mądry.. jak mieszkasz w Warszawie to kolegi z małego miasteczka nie zrozumiesz. Mozesz prawie wszystko przymierzyc , pomacać a my tylko na wiare i odległość....:)
Wersja do druku
ale mądry.. jak mieszkasz w Warszawie to kolegi z małego miasteczka nie zrozumiesz. Mozesz prawie wszystko przymierzyc , pomacać a my tylko na wiare i odległość....:)
ło la Boga.. dajże spokój. :D Chodzi mi tylko o to, że staromodne itd. ;) A uwierz, że i w W-wie czasem zjeżdzę z X sklepów i nigdzie nie ma, choć teoretycznie to niby jest itd. Za Thinktank retrospective 10 zjeździłem całe miasto i obrzeża i nic. Aż w końcu w jednym jedynym znalazłem.. Wracając do om-d + 12-50 = to wymiarowo dobra powinna być crumpler cupcake 1500 - na styk http://allegro.pl/crumpler-cupcake-1...479644594.html. Lub luźniej, perspektywicznie, model 3000. http://allegro.pl/crumpler-cupcake-3...444587232.html
Chciałbym zmieścic body z 12-50 i jeszcze może drugi zoom i dwie stałki , ale żeby sie mieściło wszystko funkcjonalnie , a nie żeby tylko schować.
Ja preferuje lowepro z trzech względów: ceny, jakości i zajefajnego sklepu, gdzie można wszystko pomacać osobiście
(na kamerkę wybrałem jedną sztukę z pięciu długo kręcąc nosem, ale właściciel sklepu zdał test cierpliwości i wyrozumiałości, dla mnie nr jeden :) ).
Moje propozycje dla Ciebie:
Lowepro Event Messenger 150
Lowepro Stealth Reporter D100 AW
Lowepro Apex 140 AW
No to wg mnie ta moja torba jest ok na Twoje potrzeby, ewentualnie model o numer mniejszy. W przeciwieństwie do typowych toreb foto ta super przylega do ciała i nie przeszkadza w chodzeniu. Wcześniej miałem kanciastą torbę foto, niewiele większą od tej i majtała mi się niemiłosiernie, przy byle schyleniu leciała przez ramię do przodu. Strasznie mnie to denerwowało dlatego przeważnie brałem plecak. Inna sprawa, że sporo więcej ważyła zawartość torby.
Tak mysle o modelu 3000 lub 4000 - ta Twoja to chyba jednak dla mnie byłaby za duża. Aparat wsadziłbym inaczej niz pokazuja na zdjeciach poglądowych tzn w poprzek ( kominkiem do bocznej ścianki) a druga komora byłaby na obiektywy i inne klamoty.