Odp: Inspiracje do plenerów ślubnych
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Ja nie będę focił, jest siła fachowa która na podstawie zawartej umowy zrobi reportaż ze ślubu i wesela raz plener w którymś kolejnym dniu. Nie mam doswiadczenia i sprzętu, a jako ojciec panny młodej nie powinienem chyba biegac z aparatem. Ot zachciało mi się - takie marzenia tatusia - Eddie Ty masz córkę?
Tak, ma prawie 7,5 roku a ja coraz mniej czasu na znalezienie niezbyt drogiej, ale wystarczająco dużej działki oraz wyrobienie pozwolenia na broń palną, najchętniej dużego kalibru, bo nie lubię się powtarzać. Kupno szpadla to drobnica.
Jeśli jest facet lub kobieta, bo może być kobieta, czemu nie, to należy go bardzo mocno ścisnąć za gardło a potem za jajca, żeby wyspowiadał się z wszelkich możliwych pomysłów na sesję ślubną Twojej córki. To jest jego zmartwienie i jego zadanie, aby młodzi byli zadowoleni. Za to bierze kasę. Oczywiście młodzi mają prawo do zachcianek i kaprysów w tym temacie, ale fachowa siła, jak to ładnie ująłeś, powinna się wykazać inwencją i zaproponować coś od siebie.
A co do Twojego biegania z aparatem przy takich okazjach... Wiesz, przyszli kiedyś do mnie narzeczeni, którym podobały się moje zdjęcia wiszące na obiektywni.pl. Chcieli, żebym zrobił im sesję ślubną. Ja miałem zero doświadczenia w fotografii ślubnej, E-500, krótkiego i długiego kita w pierwszych wersjach i lampę Metz 48 AF-1. Uwierzysz, że od tamtej pory jesteśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi?
Jeszcze nie widzialem slubnych sesji:
- w lyzwach na piaszczystej plazy
- w w ooogromnych gumiakach i pelerynach przeciwdeszczowych w jakims fajnym biurze albo jakims duuuzym banku
- w maskach przeciwgazowych na twarzy
- w sztolni jakiejs opuszczonej kopalni- dla utrudnienia bez lampy i swiatla
- na torach Dworca Centralnego w godzinach szczytu
- para mloda wmieszana z kibolami w "ustawce" Legii i Lecha
- seksi sesja w kostnicy miejskiej
- na fermie kurczakow - plasajaca panna mloda wsrod slodkich kurczaczkow
- w rzezni miejskiej - podczas egzekucji biednych zwierzatek albo "rozbierania" zwierzaka
- w Fabryce Manometrow we Wloclawku.
- podczas Parady Rownosci - najlepiej podczas jakiejs zadymy z czlonkiniami rodziny torunskiej
Mamusiu.... tyle jeszcze do zrobienia jest...... ;)
z Manometrami we Włocławku może być problem. Co się tam produkuje to ... tajemnica Państwowa :-)
Dlatego fotek ślubnych z tamtejszych plenerów nie użyczysz :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Karampuk
z Manometrami we Włocławku może być problem. Co się tam produkuje to ... tajemnica Państwowa :-)
Dlatego fotek ślubnych z tamtejszych plenerów nie użyczysz :-)
Ale wytwórnia keczupu nie jest tajna, to może tam ?
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Ale wytwórnia keczupu nie jest tajna, to może tam ?
Chyba nie.... ale cholera wie... w sumie nie bez powodu w Radomiu robia Radomskie kaliber 7.65mm...... w razie czego 2 godziny zajmuje im przestawienie profilu produkcji na cos innego kaliber 7.65mm.... :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
szamotl
7,62 mm dla ścisłości
Kurde,to teraz mozna sesje juz tam robic.Tajemnice szlag trafil.
Cytat:
Zamieszczone przez
szamotl
7,62 mm dla ścisłości
Fakt. Masz facje.
AK74 mialem tylko przez pare miesiecy - pozniej zamienilem na Tantala 5.45mm - dlatego mi sie pomylilo :D
Dziękuję fachowcom od uzbrojenia. Proponuję wrócic do meritum. Chyba że wszystko zostało juz napisane i czas zamknąć wątek?
Jak ktoś będzie naprawdę oryginalny to jeszcze załapie się do wiadomości:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niez...wiadomosc.html