Odp: Czy w E-500 mogę zapisać zdjęcia bez karty?
Ja kiedyś daaaaawno robiłem zdjęcia Zenitem na ślubie.. wyszło tylko pierwsze zdjęcie, gdyż (czego nie zauważyłem ) zerwała się perforacja i i naciąg nie ciągnął filmu.. Ale fociłem, lampa błyskała...:roll: A potem już na wsi się nie pokazałem :oops:
Mur beton widłami by Cie pogonili :mrgreen:
Już dokupiłem 2x CF SanDisk Ultra II każda po 4GB i mam teraz 3 karty. 500m ode mnie jest sklepik z aku który tez dokupię.Mam stałkę Heliosa oraz 40-150 zuiko digi
Potrzebuję jeszcze 14-45 i już można zacząć fotografować tak na początek po dłuższej przerwie.Aha,jeszcze jakieś filterki i będzie OK.
Jak to rozpracuję to zastanowię się nad czymś bardziej zaawansowanym czyli może E-30 :lol: no i oczywiście jakieś odpowiednie obiektywy do tego.Narazie na więcej mnie nie stać
Polecam 14-54. Używałem go z E-500, teraz używam z E-30 i jest genialnie. Zastanów się też nad lampą błyskową (np. nad FL-36 na początek).
Na kartę zostawioną w czytniku jest jeszcze lepsze lekarstwo - kabel USB!!!
Karta niech siedzi w aparacie, z resztą slot CF nie wydaje mi się być nadzwyczaj trwały???
Obawiam się, że prędkość przesyłania danych będzie dużo niższa niż w przypadku czytnika kart :|
Cytat:
Zamieszczone przez
Bambus81
Karta niech siedzi w aparacie, z resztą slot CF nie wydaje mi się być nadzwyczaj trwały???
O ilu wypadkach popsucia slotu CF slyszales w zyciu?
Bo ja o spaleniu aparatow przez kabelek USB slyszalem kilka razy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bambus81
Aparat E-500 1GB kopiuje około 30 minut (albo i więcej, już dawno nie mierzyłem i nie zamierzam bo to strata czasu, ale przez miesiąc nie miałem czytnika więc wiem co mówie), czytnik kart CF w mniej niż 2 minuty. Chcesz z E500 kopiować 4 GB? bo ja nie ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
kateb
Aparat E-500 1GB kopiuje około 30 minut (albo i więcej, już dawno nie mierzyłem i nie zamierzam bo to strata czasu, ale przez miesiąc nie miałem czytnika więc wiem co mówie), czytnik kart CF w mniej niż 2 minuty. Chcesz z E500 kopiować 4 GB? bo ja nie ;-)
Masz problem z aparatem albo z kompem. Właśnie zgrałem 2.3GB w 8 minut e-520 przez USB.
Według producenta oba aparaty mają USB 2.0.
Cytat:
Zamieszczone przez
lukasz78
Masz problem z aparatem albo z kompem. Właśnie zgrałem 2.3GB w 8 minut e-520 przez USB.
Według producenta oba aparaty mają USB 2.0.
Weź poprawkę, że w E-520 jest USB 2.0 High Speed, a w E-500 USB 2.0 Full Speed.
Full Speed to 12 Mbit/s, a High Speed - 480 Mbit/s.