Odp: Unboxing Panasonic Leica DG 25/1.4 (nareszcie!)
Mimo wszystko stabilizacja czasem się przydaje, zwłaszcza na dłuższych ogniskowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
gietrzy, kup sobie statyw, będziesz miał stabilizacji ile chcesz :) wybacz, ale "pojedynek stabilizatorów" brzmi śmieszniej, niż "turniej miast" :)
Jakkolwiek by to smiesznie nie brzmialo, to lx3 ma u mnie niezagrozona pozycje, plotki o xz-2 (w domysle: jeszcze wydajniejszy IS; czytaj 1/4s) mogly by sie okazac skuteczne (dla Olka). LX3 przy 1/4 i przy pierwszej probie/fotce rzadko daje ostrosc, ktora akceptuje.
Jesli chodzi o pojedynki IS: szkoda, ze nikt z wielkich tego nie robi; mialem okazje przestrzelac D3@200/2VR i 5D z 200/2IS. Nikon wyraznie (1EV) odstawal a ze uzywka w stanie nowka kosztowala prawie polowe eLki... takze imho nie jest to takie smieszne, szczegolnie kiedy jedziemy po bandzie (3200, 2.0, 1/4s jadac samochodem, czasami nawet kierujac ;))
Zdjecia i przemyslenia wrzuce w weekend ale w temat dot. XZ-1. Ale juz teraz moge powiedziec, ze JEST NIEZLE!
Jako wspomaganie stabilizacji uzywam Voightlandera 28mm na sankach lampy, dzieki temu aparat moge przylozyc do twarzy i 1/4 to juz nie jest wyzwanie :)
właśnie kupiłem szkiełko w firmie http://www.pixmania-pro.pl mieli 16 szt. na stanie. Kupujesz bez podatku VAT, który odprowadzisz w Polsce.
Cytat:
Zamieszczone przez
e3c
Faktycznie kupić to coś jest niemożliwością... ja dodatkowo potrzebuje fakturę i wolałbym kupić w Polsce
To teraz pytanie co lepsze: 20/1,7 czy 25/1,4
Co kupić panie.... co kupić ? :mrgreen:
Tylko nie piszcie że oba
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Lepszy jest ten, który masz akurat przy sobie, przypięty do body :cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
pommsp
właśnie kupiłem szkiełko w firmie
http://www.pixmania-pro.pl mieli 16 szt. na stanie. Kupujesz bez podatku VAT, który odprowadzisz w Polsce.
http://www.pixmania.pl/pl/pl/1059386...-25mm-f-1.html
Tutaj to samo tylko płacisz od razu z VATem. Jeżeli kupujesz prywatnie to tak jest wygodniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Co kupić panie.... co kupić ? :mrgreen:
Tylko nie piszcie że oba
Od początku się zastanawiałem czy różnica w jakości fotek między nimi usprawiedliwia różnicę w rozmiarach, ciężarze i przede wszystkim cenie. Jak na razie wychodzi mi że nie, wciąż mam 20-tke. W dużym 4/3 było prościej, ZD 25/2.8 vs L25/1.4.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Jak na razie wychodzi mi że nie
Biorac pod uwage rynek wtorny tylko 20/1.7; jednak nie zapominaj o upierdliwym dzwieku motorka 20/1.7 podczas filmikow i zauwazalnie wolniejszym AF.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Od początku się zastanawiałem czy różnica w jakości fotek między nimi usprawiedliwia różnicę w rozmiarach, ciężarze i przede wszystkim cenie. Jak na razie wychodzi mi że nie, wciąż mam 20-tke. W dużym 4/3 było prościej, ZD 25/2.8 vs L25/1.4.
O, i to jest konkretna odpowiedź :D
Cytat:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty romek1967.
---------- Post dodany o 15:05 ---------- Poprzedni post był o 15:04 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Biorac pod uwage rynek wtorny tylko 20/1.7; jednak nie zapominaj o upierdliwym dzwieku motorka 20/1.7 podczas filmikow i zauwazalnie wolniejszym AF.
Dlaczego ? - ja chcieć nówkę :oops: