-
Hmm, ale chyba trzeba te z transferem 20 MB jak juz...
Własnie zamówiłem sobie 4GB transfer 20/20 MB :) Bedzie tylko do raw'ów. :) Zobaczymy co z tego bedzie, a dokladniej pozniej z obróbki tychże pliczków orf :)
A prezy okazji, jak robic panorame ??? mama te kart H do panoramy ale jeszcze nie eksperymentowalem...
-
1 załącznik(ów)
No to pierwsza proba w raw'ie. jeszcze musze sie nauczyc jak to obrabiac :) Strasznie wolne te XD, po zrobieniu zdjecia zapisuja a zapisuja ... Czekam na CF - oby szybko doszedl . A dzis kaczuszka :)
A w promocji pytanko, jak zrobic zdjęcie motyla? za cholerę, nie mogłem ostrości na motylu ustawić, nie wiem dlaczego? liście obok ok, ale sam motyl nie i to na każdym motylu, ktos wie co może byc grane ???? Ostrzyłem na 40-150.
-
Hehe, to się nazywa MACRO ;-)
-
To raczej nie MACRO skoro robione z okolo 3 metrów :) albo raczej jego substytut :)
-
Wiem wiem - sam tego próbowałem. Ale wolę się zaczaić i wyczekać okazję :-) Wracając do tematu - jakie miałeś ustawienia przy polowaniu?
-
Zero polowania :) Podejscie + foto "od ręki". Co do ustawien to przesłona 5,6 wiec nie wiem, robiłem na trybie A.
-
Pewnie się mylę, ale może lepiej byłoby spróbować z S? Nie wiem... takie rzeczy na początku są trudne :D
-
Ta kaczuszka to proste bylo, te motyle mnie draznia, nie mogłem wogole złapać ostrości, mimo, że nie latały... Dlaczego ???
A bawie sie i S i A ale nie rozumiem nadal M, tam mi sie jakiś wykres pojawaia ktoy mam + lub - cos... Nie czaje tego...
-
Moze sie myle, ale M to wyzsza skola jazdy. Musisz sobei ustawic najpierw A, potem S a dopiero potem z tymi ustawieniami "przewinąć się" do tryu M. Ale przy tele bez statywu raczej wyjdą poruszone zdjęcia.
Jak miałeś ustawiony AF?
-
Czekaj, chyab sie zgubilem... Tele ?? to bylo na 40-150 mm, a AF sie chyab z automatu ustawia na A, i wlasnie nie chcial soe ustawic... a manualnie nie mam pojecia jak go ustawic.... Cholerka ostrzylo idelnie na kazdym lisciu a motyli nie... A piekne forki by byly :(