Odp: Czy to normalna praktyka ?
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Wy tam w tym Poznaniu pewnie z tych oszczednosci to wszyscy sie chowacie w jednej piwnicy :-P
Nieeeeee! Poznaniacy są naprawdę bardzo gościnni! Przerabiałem! (henry1 - gorąco pozdrawiam)
Jack
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Nieeeeee! Poznaniacy są naprawdę bardzo gościnni! Przerabiałem! (henry1 - gorąco pozdrawiam)
Jack
Piwnicę mam własną. :-)
Kaczego się nie boję, bo nie jestem jego celem. :-D
A Jack'a pozdrawiam serdecznie za fajne spotkanie. :-D
A poza tym lubię wszystkich ludzi, nawet tych co mnie nie lubią. :-D
Ech kaczy - pojechałeś chłopaka, a tymczasem w naszym zakątku euro kołchozu mamy ceny i podatki szwedzkie a zarobki i państwo sowieckie.
Chęć kupienia obiektywu na potrzeby hobbystyczne z obejściem VATU pitu, cła, akcyzy i pensji urzędasów, to co najwyżej forma obywatelskiego nieposłuszeństwa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
...Chęć kupienia obiektywu na potrzeby hobbystyczne z obejściem VATU pitu, cła, akcyzy i pensji urzędasów, to co najwyżej forma obywatelskiego nieposłuszeństwa.
Nie! Prawdziwy patriota dba o swoją ojczyznę - płaci wszelkie podatki! "Obywatelskie nieposłuszeństwo" było usprawiedliwione wyłącznie w czasach, kiedy "oni" udawali, że nam płacą (a my udawaliśmy, że pracujemy). Teraz - to już schluss, aus, ende, nigdy więcej! Płacić, Koledzy, płacić!
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Płacić, Koledzy, płacić!
Jak śpiewał Dezerter:
Płacisz jawnie, płacisz ukrycie
Płacisz codziennie, płacisz całe życie
Możesz się nie zgodzić
Możesz się buntować
Ale jeden jest warunek
Musisz ciągle kupować :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Ech kaczy - pojechałeś chłopaka, a tymczasem w naszym zakątku euro kołchozu mamy ceny i podatki szwedzkie a zarobki i państwo sowieckie.
Chęć kupienia obiektywu na potrzeby hobbystyczne z obejściem VATU pitu, cła, akcyzy i pensji urzędasów, to co najwyżej forma obywatelskiego nieposłuszeństwa.
Nawet nie zaczalem :)
Zgadzam sie calkowicie z Jack'iem-podjales sie przestrzegania regul- to ich przestrzegaj- nie pasuje- jest tyle legalnych mozliwosci, ze mala bania.
Do poznaniakow nic nie mam- sam Poznan mi nie pasuje- wole Kansas City :-P
Liczylem na jakas merytoryczna dyskusje, a zamiast tego dostalem jakis adres, nawet nie moj, od jakiegos oburzonego, potencjalnego drobnego przestepcy :-P