Relacja Panas-Oly do najmilszych nie należy. W Penach od 2 i pół pokolenia są stare matryce. Wygląda na to, że Panasonic najnowocześniejsze wafelki ma tylko dla siebie.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Relacja Panas-Oly do najmilszych nie należy. W Penach od 2 i pół pokolenia są stare matryce. Wygląda na to, że Panasonic najnowocześniejsze wafelki ma tylko dla siebie.
Pozdrawiam
Chyba tylko 12MPix sensor z D3 i pochodnych jest wyłącznie w Nikonach, reszta się raczej pojawia, a to w jakiejś Alfie, a to w Pentaksie.
A G3 fajny, 18 czerwca jadę na wakacje i chcę kupić jakiś aparat. Na razie zastanawiałem się nad E-PL2 vs NEX-C3, teraz jeszcze dorzucę G3.
Do użytkowników GF1: to G3 jest... MNIEJSZE :shock: (Jerry dzięki za filmiki) od "LX3 na sterydach".
Przy okazji słowo przestrogi: zanim ktoś to kupi proponuję iść do sklepu i złapać to w rączki. Na GF1 nigdy nie zdarzyło mi się nacisnąć przez przypadek, żadnego przycisku, na innym korpusie prawie zawsze :sad:
OK, wychodzi na to, że jedna koleżanka dostanie G3 w kicie, druga nowego NEX'a albo G3 jako rekomendację.
Głównie ze względu na: AF!, EVF!, filmiki!, rozmiar!
Czekamy na cenę w Polszy.
Na imaging resource pełen test, nie mam pytań, jeszcze tylko trzeba poczekać na dxo, by zobaczyć czy przypadkiem nie zawyżyli iso.
@Mcarto
Nie kumam twojego toku myślenia. Przecież w Panasach serii GX zawsze siedzi wizjer EVF 1.44 M, więc te 56k różnicy w porównaniu do Epsona nie robi już aż takiej różnicy ;)
Ciekawe tylko dlaczego na puszcze jest tylko literka G, a nie ma "3". To kolejna nowość, bo zazwyczaj na puszcze był symbol konkretnego modelu, a nie tylko serii.
Nie rozmumiem :roll: Samemu sobie zrobisz multi-aspect odpowiednio przycinajac zdjecie. Przeciez te matryce multi-aspect to jakis marketingowy belkot. I tak musza miec jakies konkretne fizyczne wymiary i proporcje bokow. Zatem czy to bedzie 4/3 i dla formatu panoramicznego bedziemy odcinac pasy poziomo z gory i z dolu, czy to bedzie matryca np 16/9 i dla klasycznej foty bedziemy ciac pasy w pionie po lewej i prawej - jeden diabel.
Mylisz się. Matryca multi aspect jest odpowiednio większa tak, że mieści się na niej obraz zarówno 4:3, jak i 3:2 oraz 16:9 bez przycinania. Nie ma w tym ani trochę marketingowej ściemy.