E-PL2 ma coś lepszego? Słabszy filtr AA chyba tylko. I filmy. Ja bym poczekał na nową matrycę w pro m4/3 i wtedy poprosił o te bebechy w E-630:wink:
Wersja do druku
Nie lubię dwa razy pisać tego samego. Tutaj wątek, w którym była dyskusja o wysokim ISO w E-30 czyli starszym bracie E-620: https://forum.olympusclub.pl/showthr...t=71179&page=3 Był tez wątek o samym D5000, tez coś tam skrobnąłem.
Ponieważ testowałem D5000, od siebie mogę dodać, że nic mnie nie przekonało do tej konstrukcji, włącznie z jego nisko szumiącą matrycą. A już z pewnością nie obsługa, strasznie uboga klawiszologia dla kogoś, kto lubi mieć wszystko pod kontrolą :) Jeśli się zmobilizuję to przepuszczę w LR jeszcze jakieś przykłady na ISO1600 z mojego E-30 i zapodam tutaj.
To w obronie :lol: E-30 też coś wrzucę...
pierwsze ISO = 3200, niestety bez exifu, jeśli by ktoś chciał to rawa musiałbym bardzo, bardzo głęboko szukać. Jedna z pierwszych prób ze stycznia 2010 aby sprawdzić jak się sprawuje nowy nabytek.
a poniżej sprzed chwili - ISO=2000, jest exif, wywołane w RT, ustawienia standardowe, końcówka w gimpie