Tu masz duuuzo o IC8080, BC700 etc https://forum.olympusclub.pl/topics9...700-vt8828.htm
Wersja do druku
Tu masz duuuzo o IC8080, BC700 etc https://forum.olympusclub.pl/topics9...700-vt8828.htm
Przeczytałem tamten temacik. I chyba skusiłbym się chyba na IC-8800
http://www.allegro.pl/item180841368_..._2600_mah.html
Ładowarka + 4 akumulatorki.
Kupował ktoś z tej aukcji??
Hej to znowu ja.
Mam jedno pytanie. Wgrałem Soft ver. 1.4 czy ma on wszystkie uaktualnienia z poprzednich softów? Czy trzeba je wgrywać pokoleji? :P
Nie, wystarczy najnowsza (poza tym chyba nie ma innej mozliwosci, bo om udostepnia tylko najnowsza).
Przyślij na pw adres mailowy to Ci prześle instrukcję Tadeusza. Uwaga duża wielkość :))
no to masz u siebie :)
To jest bardzo dobry sprzęt, ale przeczytaj najpierw wątki konkretnie o swoim aparacie.Cytat:
Zamieszczone przez Korz0nek
Proponuję zajrzeć choćby tu: Zasilanie Sp-350 , i tu: sp-350-wskaznik naładowania bateri
Majstermod mógłbyś mi powiedzieć pełną nazwe "bateryjek" które posiadasz? Wraz z ładowarką? Bo Aukcje które pokazywałeś już są nie aktualne.
W tych 300 zdjęciach które robisz ile jest z lampą?
Proponuję najpierw zrobić testy, bo może Twój egzemplarz będzie działał dobrze na zwykłych akumulatorkach.
Ja na razie miałem do czynienia z dwoma, nie licząc mojego, i wszystkie działały nędznie na AA (Sanyo 2700, BP 2300, Energizer 2100 i jeszcze jakieś bezfirmowe).
Teraz mam jakis akumulator "Premium Gold" o oznaczeniu PCR-V3 2000mAh.
Tu bardziej chodzi o typ baterii(napięcie), niż konkretny model.
Na Allegro trzeba szukać po oznaczeniach CR-V3, LB-01, PCR-V3 bądź RCR-V3.
Ja kupowałem od uzytkownika: www--eltec--pl
Wybrałem tego sprzedawce, bo miał dobrą, małą ładowarkę do tych akumulatorów z wbudowanym zasilaczem impulsowym, a nie oddzielnym zewnętrznym zasilaczem.
Teraz pełno jest jakichś uniwersalnych, gdzie wokół styków są jakieś śmieszne ramki.
Mało który sprzedawca podaje prąd ładowania, zwróciłbym na to uwagę.
Moja ładowarka ma 600mA i mój akumulator ładuje się trochę powyzej 2h, co znaczy że ma ok 1300mAh, a nie podane na nalepce 2000mAh.
Z wielu ofert można wywnioskować, że wszędzie podawana pojemność jest znacznie zawyżana, więc nie ma się co tym sugerować.
Natomiast, jak ktoś pisze że ładowarka ładuje akumulatory 2700mAh w 2,5h, a poniżej podaje prąd ładowania 300mA to ja nic od niego bym nie kupił, bo albo totalnie nie wie co sprzedaje, albo robi głupka z klienta.
Ładowarek można szukać po tym samym oznaczeniu , co akumulatora.
Z tych ładowarek, które sa teraz dostepne właściwie żadna sie nie wyróżnia. Są może 3 aukcje, gdzie sprzedawca podaje prąd ładowania większy niż 300mAh, na jednej widziałem 500, innej 650. Nie jestem w stanie ocenić autentyczności tych danych.
Co chcesz. Dla mnie MyMode to olbrzymi plus, właściwie decydujący o wyborze tego aparaciku jako ''ZPS'' (Zawsze Przy Sobie). Poza rawem oczywiście.Cytat:
Zamieszczone przez Korz0nek
Proponuję MM wykorzystać w ten sposób:
MM1 - najwyższa jakość (raw/A/f=8/50iso)
MM2 - jak wyżej, ale do ciemniejszych kadrów (raw/P/iso auto)
MM3 - reporterka (A/f=4/200iso/jpg:kontrast i ostrość -5, saturacja -2/MF zafiksowany na 2,5 metra - praca na hiperfokalnej)
MM4 - ksero (nie pamiętam, a nie chce mi się zaglądać, do podręcznego kopiowania tekstów).
Dzięki temu mam od razu ustawienia dopasowane do każdej typowej sytuacji bez odgrzebywania w menu parametrów dla konkretnej sceny.